Voetbaltoernooi Kenia, de kinderen van Waweru, een nieuwe geit en een baby.

afbeelding van Ellen


Donyo Sabuk Primary School, KenyaHet Harman Memorial Soccer Tournament
De afgelopen weken stonden vooral in het teken van het bij elkaar krijgen van voetbalspullen voor de organisatoren in Kenia. De ambassadeur van Circle4Life, Gerard van Gemert (bekend van zijn jeugdboeken over voetbal en hockey), heeft zich enorm ingespannen om het een en ander binnen te krijgen.
Resultaat: super gave wedstrijdballen van AFC Ajax en voetbalshirts en –broeken van PSV Eindhoven en om het met de woorden van de organisator van het toernooi, Charles O’Chieng, te zeggen “We are honored to have the touch of Dutch top flight soccer feeling in our midst. Mobilizing the community towards peace initiatives.”

Harman Memorial Soccer Tournament, de kleding ligt klaar voor vertrek

Ook enkele van onze sponsors zijn zeer actief geweest en hebben voetbalkleding weten te krijgen van sv WMC Heerhugowaard. Met alle gedoneerde kleding en schoenen kunnen we bijna drie teams aankleden. Geweldig resultaat!
Twee koffers vol met voetbalkleding, voetballen, voetbalschoenen, voetbalsokken, een voetbalnet, keeperskleding, scheenbeschermers en wedstrijdfluitje staan klaar om woensdag naar Kenia te vliegen voor het Harman Memorial Soccer Tournament ...

Het toernooi zal worden gehouden van 26 t/m 29 april 2012 als een soort vredestoernooi op het schoolvoetbalveld van de Donyo Primary School, ter nagedachtenis aan de, per ongeluk, door de politie doodgeschoten Harman Odhiambo tijdens een cross fire met gewapende bandieten in Nairobi. DISC wil de jongeren van de teams die meedoen aan het toernooi laten zien dat sport verbroedert. Dat samen spelen, samen leven mogelijk is ook al kom je uit verschillende bevolkingsgroepen. Tevens wil hij de aandacht vestigen op de verkiezingsellende van 2007/2008 waarbij veel mensen om zjin gekomen. Dit ook met het oog op de aanstaande verkiezingen. Een prachtig initiatief en het is een eer om hieraan mee te kunnen helpen.
Hoofd coach Zedekiah Zico Otieno van het nationale Keniaanse voetbal team Harambee Stars heeft laten weten, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, bij de finale wedstrijden op 29 april aanwezig te zullen zijn. Een geweldige eer en een super motivatie om dit toernooi te verwezenlijken.

Markt omgeving Mithini Ithanga, Kenia

Peter Mutiso
Afgelopen zondag is er op de markt een nieuwe he-goat gekocht, een mannetje, voor de moeder van Peter Mutiso. Circle4Life doneert deze geit om haar zo in staat te stellen te gaan fokken met het vrouwtje wat ze heeft. De geit heeft een keer eerder jongen gekregen en een vrouwtjes geit kan tot zes keer jongen krijgen. Met deze kleine geitjes kan ze inkomen genereren voor haar gezin en ook investeren in een jonge koe om zo meer mogelijkheden te verkrijgen. Als de moeder geit te oud wordt om nog jongen te krijgen, zal ze worden verkocht om zo weer plaats te maken voor een nieuw jong vrouwtje.

Gatanga, Kenia, de winkel waar de bedden gekocht werden

Waweru Thiongo
Het negenjarige meisje en haar elfjarige broer zullen deze week verhuizen naar Gatanga Furaha Children’s Centre. Het DISC/Circle4Life team heeft maandag 16 april twee stapelbedden gekocht voor het kindertehuis compleet met matrassen, lakens en dekens. Omdat het kindertehuis volledig van donaties afhankelijk is en geen vrije bedden ter beschikking had, is besloten om deze twee bedden te doneren. De twee kinderen zullen bij het kindertehuis gaan wonen om verzoek van hun 80-jarige vader en zullen hier blijven tot ze de 18-jarige leeftijd hebben bereikt, daarna kunnen ze terug naar hun eigen grond en huis. De vader is in verband met zijn leeftijd niet meer in staat voor de jonge kinderen te zorgen. Hij zal worden bijgestaan met voedsel en het renoveren van het huis, wat later aan de kinderen zal vervallen. Zie ook eerdere berichten over dit gezin.


Baby Wambua
We hebben een pasgeboren baby in het programma opgenomen die tijdelijk bij de Community of Hope verblijft in afwachting van plaatsing bij een kindertehuis.
De baby is het zoontje van een vrouw die aan epilepsie lijdt en door verkrachting zwanger is geraakt. Dit was haar derde kindje en alle drie de kinderen zijn op dezelfde wijze op de wereld gekomen. Tijdens epileptische aanvallen, waarbij de vrouw haar bewustzijn verliest, is ze verkracht en drie de keer zwanger geraakt. Haar eerste kindje is vijf jaar, het tweede kindje is overleden op driejarige leeftijd. Zij staat op de wachtlijst voor sterilisatie, een project wat in samenwerking met DISC/Circle4Life/Macheo wordt uitgevoerd. Tijdens een ongeluk is een van haar handen verbrand en zijn haar vingers verkleefd aan haar pols. Zij kan deze arm niet gebruiken en is ook niet in staat voor het kindje te zorgen.
Community of Hope is een kindertehuis wat naast het Kilimambogo ziekenhuis ligt en wat door zusters wordt gerund. Zo lang baby Wambua, die overigens gezond ter wereld is gekomen, daar verblijft zal Circle4Life de speciale babyvoeding sponsoren.


Zo zullen we ons blijven inzetten voor kansarme en hulpbehoevende kinderen. Ellen zal van 18 april tot en met 1 mei in Kenia zijn en zal de verslagen via de website plaatsen.

Voor hen, door u, met ons!