Bouwen aan de toekomst...

afbeelding van Ellen

… met recht bouwen, zowel letterlijk als figuurlijk.
Baringo, Kenya, de grond waar Anthony's huisje gaat komenIn het geval van Anthony zelfs beiden. Op vrijdag 24 mei is de bouw van zijn huisje eindelijk gestart. Het regenseizoen is ten einde en met een veilig gevoel kan nu eindelijk begonnen worden aan het bouwen van een huisje voor deze zestienjarige jongen. Het wordt een stenen kamer van ongeveerd drie bij drie meter met een deur en raam erin. De verwachting is dat de bouw ca. twee weken gaat duren. Dan wordt zijn bed geplaatst, compleet met matras, lakens, deken en klamboe en kan Anthony eindelijk, sinds lange tijd in een normaal bed, in een eigen kamer slapen in plaats van of buiten onder een metalen golfplaat of bij de buren als het regent.
De bouw is begonnen in Baringo, op de achtergrond het huisje van oma en de 'keuken'Met zijn gezondheid zijn we nog steeds druk bezig. Zoals eerder gemeld, zijn we overgestapt naar het Kenyatta National Hospital en vorige week is een biopsie gedaan en een monster weggenomen van het weefsel/de inhoud van de bult in zijn nek. Dinsdag moet hij terugkomen in het ziekenhuis en is de uitslag bekend, dan zal worden besloten of het geopereerd moet/kan worden en zo niet wat dan de vervolgstappen zullen zijn. Wij blijven u op de hoogte houden!


De rolstoel voor Felix is klaar voor vertrek, voorzien van stickersOok voor Felix gloort er hoop aan de horizon. De door Harting-Bank gedoneerde rolstoel is op zaterdag 25 mei na bemiddeling en hulp door de stichting Luchtvaart Zonder Grenzen eindelijk vertrokken naar Nairobi, Kenia. Daar zal de rolstoel aan het eind van de middag aankomen waarna deze als ‘humanitaire zending’ zal worden ingeklaard en vervolgens zal worden afgehaald door de mensen van DISC, die de rolstoel dan bij het gezin van Felix mogen brengen. Ons geduld is dus beloond en het was de moeite van het wachten waard! Eindelijk zal Felix in staat zijn om straks met zijn stoere blauw-groen-gele kinderrolstoel zelf de wielen voort te bewegen! Door Margaret is intussen gecheckt wat de status is bij het ziekenhuis in Ol-Kalou en haar is bevestigd dat de afspraak voor 16 oktober gewoon doorgaat. Ook hiervan blijven wij u op de hoogte houden!


De oude situatie, Rose op haar 'bed', Ndulya, Kenya   De nieuwe situatie, Rose op haar bed, Ndulya, KenyaDeze week is er ook een positieve verandering mogelijk gemaakt in het leven van de zieke Rose. Rose is een alleenstaande, hiv positieve moeder die met haar achtjarige dochter in een klein stenen kamer woont maar verder niets heeft. Maar dan ook werkelijk niets. Bij de informatie over de projecten kunt u haar geschiedenis teruglezen. Een zeer trieste geschiedenis en op het moment dat wij Rose aantroffen, sliep ze samen met haar dochter op een uitgestrekte kunststof landbouwzak, afgedekt met wat oude kleren. Potten of pannen had zij niet, laat staan borden om van te eten.
Op 18 mei is haar nieuwe bed gemonteerd en voorzien van matras, lakens, deken en klamboe. Er zal een afspraak voor Rose in het ziekenhuis worden gemaakt omdat zij op dit moment erg ziek is. Ook zullen we het gezin bijstaan met de meest noodzakelijke voedingsmiddelen en zullen wij haar helpen met wat potten, pannen en andere huishoudelijke artikelen.


Waweru op het bed met de nieuwe matras, Gatanga, KenyaDe oude vader, Waweru Thiongo, heeft vorige week zijn nieuwe matras ontvangen en kan voor het eerst in heel veel jaren weer op een goed bed slapen. Hij is erg dankbaar met de hulp die we zijn kinderen en hem hebben en nog steeds kunnen bieden.
De schooluniformen en -spullen voor Samuel en Mary, Gatanga Furaha Children's Centre

Ook bij het gezin van Doughlas is een positieve, zij het nog een hele kleine, verandering te merken. De moeder lijkt de voorlichting en counseling door Margaret over hygiëne en het meewerken door zich zelf in te zetten om te bouwen aan een toekomst, serieus te nemen. Het veld met de maïsplanten staat er werkelijk schitterend bij en het gezin gaat wekelijks op bezoek bij de kleine Mary in het kindertehuis Community of Hope. De Jigger infecties die in het verleden zo heftig waren en die ook vorige maand nog heel gering weer terug waren gekomen, lijken nu te verbeteren. Een teken dat de moeder werkt aan de hygiëne in en om het huis. Een positief bericht vanuit Baringo dus!


Baringo, Kenya, het maisveld bij de Doughlas familie   Kilimambogo, Community of Hope, Doughlas en zijn ouders op bezoek bij Mary

Ook zijn er vanuit Kenia weer nieuwe gezinnen aangedragen voor sponsoring en hebben intake gesprekken plaatsgevonden. Acties rondom de gezondheid zullen we als het dringend is direct oppakken. Overige sponsoractiviteiten komen op de wachtlijst en in de tussentijd werken we hard aan nieuwe inkomsten om zo ook deze mensen een kans te kunnen bieden op een toekomst.
Wilt u ons helpen, meld u dan aan als sponsor. We hebben geprobeerd het u makkelijk te maken door het formulier al online te zetten. U hoeft het alleen nog maar in te vullen, op verzenden te klikken en uw betaling te regelen. Wij zijn met iedere donatie enorm blij en garanderen dat al het sponsorgeld bij de projecten terecht komt. Wij kunnen het niet alleen, wij hebben uw hulp hiervoor hard nodig. We doen het samen met u... wilt u meer foto's zien, ga dan naar www.facebook.com/circle4life en bekijk de albums van de diverse projecten!

Voor hen, door u, met ons!