Zo maar een gezin...

afbeelding van Ellen

Turkana gezin, riots, gevlucht, onderwijs

We gaan terug naar het jaar 2010. Een Turkana gezin in het Noorden van Kenia wordt tijdens rellen overvallen door een geweldadige bende. De koeien van de man worden afgepakt, hij raakt zijn land kwijt en zijn vrouw wordt door de bendeleden verkracht.
Hij wordt weggestuurd van zijn gezin en bedreigd dat als hij terugkomt zijn gezin zal worden vermoord. Hij vlucht en komt na veel omzwervingen terecht in Ol Donyo Sabuk en vindt hier in 2012 een huisje en laat zijn vrouw en kinderen overkomen. Samen beginnen ze daar opnieuw.
Het is mei 2013. We hebben het gezin afgelopen week bezocht. Vader, moeder en vier kinderen.
Vanwege zijn afkomst wordt hij niet volledig geaccepteerd door de mensen die om hem heen wonen.
Af en toe helpt hij op de markt en verdient daarmee kshs 100 ( ong. €0,90) per dag en dit drie dagen in de week. Van dit salaris moet het gezin leven, moet de huur worden betaald en zouden de drie oudste kinderen naar school moeten. Helaas is dit een droom, van zijn schamele inkomen kan hij schoolkosten niet betalen en gaan Paul (10), Grace (7) en Boniface (5) niet naar school.
De vader is op school niet verder gekomen dan groep 3 basisschool en de moeder is nog nooit naar school geweest.
We willen ze dolgraag helpen en gaan kijken naar een oplossing zodat ze leren zelf inkomen te creƫren zodat deze kinderen naar school kunnen en ze kunnen bouwen aan een toekomst.
Helpt u mee?

Tags: