Geweldige stappen vooruit

afbeelding van Ellen

Huis, Baring, Kenia, Anthony, Crisis Hulp, Circle4lifeOnze nieuwsbrief van 5 augustus vertelde al kort dat de zomermaanden, drukke wintermaanden zijn in Kenia. Met de sponsoring door De Adventskerk, Jan Kortmann en GAC Global Solutions hebben we een top maand gedraaid.
We hebben hiermee een huis kunnen bouwen voor moeder Esther, die nu een leefbare tweekamer woning heeft, ook bedden en beddengoed zijn gesponsord en binnenkort vertrekt de rolstoel naar Kenia. Kleine Paul heeft zijn zesjarige verjaardag gevierd (voor het eerst) en krijgt bijna dagelijks fysiotherapie en voedingssupplementen.
We hebben een nieuw huis kunnen bouwen voor de achttienjarige Anthony. Zijn vorig jaar gebouwde huis was door de zeer zware regenval voor een deel vernietigd en het nog langer daar slapen was een groot risico. Ook Anthony heeft een nieuw bed gekregen omdat zijn oude bed wat aan een oom toebehoorde door deze man werd meegenomen en hij op de grond moest slapen.

We hebben de medische kosten voor Alfonce, Felix, Paul maar ook de tweeling Faith en Mercy hiermee kunnen bekostigen en het nieuwe gezin van Joseph Elim blij kunnen maken met het naar school laten gaan van de oudste drie kinderen. Voor september staat dit gezin op de planning voor het opknappen van hun kleine eenkamer huisje en gaan we hen helpen met een stapel- en gewoon bed met beddengoed en klamboe's.

Ook moeder Catherine, die het geweldig doet met haar akkers en de opbrengsten, helpen we in september nog met een bed, beddengoed, klamboe en.... twee kippen en een haan zodat ook deze vechtlustige vrouw zonder ons straks verder kan!

Daarnaast hebben we onze vaste maandelijke projecten met voedselpakketten, speciale supplementen en ondersteuning bij kindertehuizen. Kortom, een heel intensieve maand waar heel veel gedaan is.
Dat onze mensen in Kenia een pluim verdienen mag duidelijk zijn. De uitvoer van de werkzaamheden door Margarete Njeri was meer dan full time en zij heeft een enorme betrokkenheid laten zien naar onze projecten toe. Maar... zonder u hadden we dit niet kunnen doen en we blijven er voor gaan...

Voor hen, door u, met ons! 

Tags: