Een vrouw met een enorme drive, een vrouw die het gaat redden: CATHERINE uit Baringo

afbeelding van Ellen

Parafine in een afgezaagde spuitbus, de verlichting in ruraal gebied in Kenia

Als je denkt dat je echt niet meer verder kunt en de aarde hier ophoudt, dan ben je bijna bij het huis van moeder Catherine, die hoog in de bergen bij Baringo woont. Het meest veraf gelegen huis in de omgeving temidden van de wildernis van het park Ol Donyo Sabuk. Vandaag hebben we ook bij Catherine een solar lamp gebracht en heeft Victor Muasya haar de werking en mogelijkheden uitgelegd. Catherine maakte gebruik van een tot olielamp omgebouwd stuk spuitbus voor haar licht 's avonds, gevuld met parafine.

Per dag verbruikt ze Kshs 10 aan brandstof. Catherine gaat dit geld, en het geld wat ze met het opladen van mobiele telefoons bespaart en verdient, sparen en maandelijks overhandigt ze dit aan Victor die het voor haar bewaart. Als ze geld voor zaden of kunstmest nodig heeft, kan ze dit straks uit haar eigen spaargeld krijgen... Wederom een geweldige dag en een bevestiging hoe belangrijk solar licht is in deze verafgelegen rurale gebieden!

De solar lamp wordt een de dragende balken van het dak bevestigd, Baringo, Donyo Sabuk area, Kenya   Opladen via het zonnepaneel op het dak, Baringo, Catherine, family empowerment, solar light

Tags: