Tienermoeder Grace op weg naar een toekomst voor haar en haar kindje

afbeelding van Ellen

De oppas en kleine Ellen in Ndulya, Kenya

Tienermoeder Grace (17) uit het sponsorprogramma van Circle4life heeft ook een solar lamp mogen ontvangen. Victor Muasya heeft de werking en demogelijkheden aan haar uitgelegd. Behalve dat de lamp licht geeft, kan hij ook via een usb poort aan de achterzijde gebruikt worden om mobiele telefoons op te laden. Iets waarmee Grace een beetje extra geld kan gaan verdienen. Wil je in Kenia een mobiel ergens opladen dan heb je daar speciale winkeltjes voor en betaal je Kshs 10.

Solar lampen, ruraal gebied Kenia, Ndulya, Grace, tienermoeder   Grace op de kappersopleiding, invlechten van kunsthaar, Kyeleni, Kenya
Grace volgt de opleiding tot kapster in Kyeleni en nadat we de maandelijkse voedseldonatie en de solar lamp hadden bezorgd en de oppas en kleine Ellen heel even gezien hebben, zijn we Grace op gaan zoeken bij haar werkgever. Het oefenen op de pop werd vervangen door het invlechten bij onze maatschappelijk werkster Margarete Njeri. Grace heeft het enorm naar haar zin op de opleiding en gaat met sprongen vooruit. Haar bazin is erg tevreden en Grace komt trouw iedere dag... een stap richting een zelfstandige toekomst waarin ze straks in staat zal zijn zelf voor haar kindje te zorgen. Samen met u kunnen we dit mogelijk maken! 

Tags: