Het begin van een nieuw leven...

afbeelding van Ellen

Onderzoek specialisten Ol Kalou, Rehabilitation Clinic, Onesmus Musyoki, Uamani, Kenya
Op 6 september hebben wij Onesmus aan u voorgesteld. Een jongen van twaalf met een gezond been en een been wat onder de knie is gestopt met groeien en dus maar half is. Zijn voet heeft hij in de afgelopen jaren gebruikt als een soort klauw om zo de stok vast te houden en als been te gebruiken. Hierdoor is de stand van de voet vergroeid.

Het begin van een nieuw leven, maar dan ook echt een nieuw begin! 
Onesmus is 23 september samen met zijn moeder en maatschappelijk werkster Margarete Njeri naar de revalidatie kliniek in Ol Kalou geweest en is onderzocht door de Italiaanse specialisten. Er is nieuws, goed nieuws maar ook heel ingrijpend nieuws. Onesmus kan geholpen worden maar het gaat een lange en hoogstwaarschijnlijk pijnlijke weg worden. De diagnose is gesteld op fibular hemimelia, een afwijking in de groei van zijn kuitbeen. En in totaal zal hij drie operaties moeten ondergaan.

In januari 2015 zal Onesmus opgenomen worden in de kliniek om vervolgens zijn eerste operatie te ondergaan. Zijn kniegewricht is intact en middels de operatie gaan ze de twee beenderen in zijn rechteronderbeen die nu nog gescheiden zijn(kuitbeen, scheenbeen naar enkel) vastmaken zodat ze gelijktijdig groeien. Daarna zal de stand van zijn voet worden aangepast en, net zoals bij de tweeling met de klompvoetjes, zal door middel van gips de stand gewijzigd worden. Zodra de stand de juiste heeft volgt de tweede operatie.
Als Onesmus hiervan is hersteld, volgt de derde operatie en wordt een metalen apparaat op zijn kuitbeen gemonteerd en gaan ze langzaam het bot oprekken, met 1 mm per dag. De totale lengte die opgerekt moet gaan worden is 17cm, dus als alles goed gaat een half jaar…
Zodra dit achter de rug is, wordt een speciale schoen gemaakt voor hem en zal hij voortaan zonder krukken of stok door het leven kunnen. Stichting Circle4life ondersteunt Onesmus tijdens zijn verblijf in de revalidatie kliniek en zijn school daar. Wij wensen hem heel veel sterkte en succes tijdens zijn operaties en herstel! Op weg naar een nieuw leven…. Samen met u maken we dit mogelijk!

Tags: