Onderwijs is hun toekomst

afbeelding van Ellen

Education, rural area, Nzambani, Circle4life, Kenia Een beroepsopleiding voor Jozephat, hij wil graag timmerman worden, Kiandutu sloppenwijk, Thika, Kenia Kevin Johanna zal als alles goed gaat in maart naar Heights Academy gaan, Kiandutu sloppenwijk, Thika, Kenia, Circle4life, education

Achter de schermen hebben we deze week hard gewerkt aan een nieuwe school of opleiding voor een aantal kinderen uit onze projecten. Alfonce was de eerste en gaat vanaf maandag a.s. naar Nzambani Primary School.
Ook Jozephat uit de sloppenwijk Kiandutu gaat een opleiding volgen. Zijn schoolresultaten waren onbevredigend en na vele gesprekken gaat hij met ingang van 1 maart beginnen aan een beroepsopleiding tot timmerman bij Kolping Vocational Training Centre. Hij zal hier intern gaan wonen omdat de afstand van Kiandutu naar Makutano te ver is om iedere dag heen en weer te gaan.
Zijn broertje Kevin Johanna zit momenteel nog op Athena Primary School in de sloppenwijk Kiandutu maar ook hier zijn we bezig met ander en beter onderwijs. Het eerste gesprek op Heights Academy heeft plaatsgevonden en 5 maart volgt het tweede gesprek en de toelatingstoets. Ook Kevin gaat intern wonen op school.

Tags: