Geboren:Francis Mutuku, zoon van Joyce, oom van Pauline

afbeelding van Ellen

Francis Mutuku, 3300gram, geboren 21-02-2015 18:20 uur Joyce uit Syombuni met haar twee jongste kinderen en kleindochter Pauline uit het sponsorprogramma van Circle4life

Geboren: Francis Mutuku, 3300 gram, zoon van Joyce Ndunge.
Zaterdagavond om 18:20 uur is Francis geboren. Joyce zit in het sponsorprogramma van Circle4life. Vorig jaar 30 maart overleed haar dochter en liet haar achter met de zorg voor kleindochter Pauline, toen drie dagen oud en nu bijna elf maanden. Circle4life helpt Joyce met de babyvoeding voor Pauline en de inentingen bij de kliniek in Kyeleni.
Bij toeval kwamen we Joyce tegen aan het eind van de middag, onderweg naar het ziekenhuis in Kilimambogo. Joyce wilde graag dat we meegingen. De matatu hebben we om laten rijden en we werden voor de ingang afgezet. Om kwart voor zes waren we bij het ziekenhuis, een half uur later werd Francis geboren.

Maandag hebben we Joyce en Francis opgehaald uit het Kilimambogo hospital en met de taxi naar Syombuni teruggebracht. Een vreemd weerzien met de ruim tien maanden oude Pauline die haar oma niet meer los wilde laten. Dit leverde wat gecompliceerde situaties op zodra Joyce Francis wilde aanleggen om te voeden. Het 2,5 jaar oude broertje van Francis bekeek alles van een afstand, hij maakte zich niet zo druk. Dinsdag heeft Francis zijn eerste inenting gehad en is Pauline voor controle geweest, 7,8kg schoon aan de haak!