De Wisdom Stove - een energiezuinige jiko - bijeenkomst

afbeelding van Ellen

Nathan Puffer overhandigt de Wisdom Stove aan oma Beatrice, Family Empowerment, energiezuinig koken, Circle4life Kenia Maatschappelijk werkster Margarete Njeri legt het doel van de spaarvarkentjes uit, family empowerment, energiezuinige jiko, Circle4life Kenia, Wisdom Stoves Org. Oma Mary gaat de werking en het gebruik van de Wisdom Stove uitleggen aan de groep, family empowerment, Circle4life, Wisdom Stoves Org.

De bijeenkomst van de vrouwen en enige man uit de sponsorprogramma’s van Circle4life vrijdagmorgen was een enorm succes. Bij deze dag waren Nathan Puffer, Dan Waithaka en Amos Nene van Wisdom Stoves, Kinangop, aanwezig.
Een opfriscursus om het gebruik van de energiezuinige jiko, de Wisdom Stove, nogmaals uit te leggen.
Het was prachtig om te zien hoe betrokken de mensen zijn. In plaats van de uitleg door Amos van Wisdom Stoves, legden Joseph Elim en oma Mary het gebruik nogmaals uit. In de bijeenkomst van November hadden zij als enigen al de jiko mogen ontvangen vanwege hun inzet om te sparen.
Daarna kwam het sparen aan bot. In de afgelopen maanden hebben ook Miriam en oma Beatrice geld weten te sparen en kregen zij uit handen van Nathan en Dan hun wisdom stove uitgereikt.
Om het sparen aantrekkelijker te maken heeft maatschappelijk werkster Margarete Njeri het ‘ spaarvarkentje’ (gedoneerd door Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van financien, in het kader van de Week van het Geld 9 t/m 13 maart 2015) geintroduceerd. De vrouwen en man moeten wekelijks sparen. Om ze nog meer te triggeren heeft Circle4life het hoogst ingelegde spaarbedrag verdubbeld. Joseph Elim had in 4 maanden tijd shs700 weten te sparen en dit bedrag werd gisteren verdubbeld. Eens kijken of we met dit ‘ wedstrijd’ element de motivatie omhoog kunnen krijgen en bij de volgende bijeenkomst meer energiezuinige jiko’s kunnen uitreiken!

De hele groep vrouwen en man! na de bijeenkomst over solar, energiezuinig koken en sparen, Donyo Sabuk, Kenia, Circle4life, Wisdom Stoves Org.

Tags: