Droog, heel droog... de weg de bergen in

afbeelding van Ellen

De kinderen van Francisca, Baringo, Kenia, family empowerment, education, Circle4life Kenya

Het is droog, heel droog in Kenia. Achterop de boda boda (brommertaxi) worden we bedekt onder een fijne laag rood stof. Happen naar adem als er een vrachtwagen of auto langs dendert.
Vandaag ging onze route naar Baringo in het berggebied achter Donyo Sabuk. Een stoffige, hete rit waarbij we zelfs onderuit gingen met de boda boda omdat een auto te beroerd was om te stoppen. Tot we niet verder konden en toen begon het klimmen en klauteren. We zijn er gekomen! Een huisbezoek aan Francisca’s kinderen (zelf was ze aan het werk op de koffieplantage, oma en ook Anthony en zijn broertje en zusje. De compound zag er keurig opgeruimd uit, de huisjes waren schoon van binnen en de stapelbedden lagen er keurig bij. Het bovenste bed lag bedolven onder kleding die niet op de grond mocht liggen.
Francisca doet het enorm goed. Iedere dag gaat ze naar haar werk op de koffieplantage en kan zo zelf zorgen voor eten voor haar zes kinderen. Vanaf 2016 gaan we de sponsoring voor schoolgeld halveren omdat ze inmiddels zelf in staat is een deel op zich te nemen.