van de kleigrond naar een bed, van thuis naar school...

afbeelding van Ellen

Family empowerment through support of a bank bed, Kaiko family, Kiboko, Kenya, Circle4life School uniforms, shoes, school bags, excersize books, pencils... they got it all. Peter, Veronica and Kaloki are very happy to return to school

Een werkbezoek aan de sponsorgezinnen in de rurale gebieden in Kenia betekent overvolle agenda's, lange dagen maar ook enorm genieten. Genieten van de prachtige gezinnen, het zien van de commitment die mensen hebben, de mooie lach van kinderen, hun blije reactie en dankbaarheid als we hun leven kunnen verbeteren, de prachtige natuur in de gebieden waar we komen. Het is zo'n dankbaar werk en we zijn zo blij met de steun van zo veel mensen die ons werk een warm hart toedragen.

We hebben een nieuw gezin in ons programma, Kaiko uit Kiboko. Een gezin wat tien kinderen telt maar zelf niet in staat is hen allen te helpen met onderwijs. De drie oudsten wonen niet meer thuis, twee van hen worden door een tante gesponsord, de ander is getrouwd. Vader en moeder kunnen alleen de school voor de twee kinderen in Standard 2 en 4 betalen, een kindertehuis uit de omgeving sponsort twee kinderen in Standard 6 en Circle4life sponsort vanaf nu Veronica(6) en Kaloki (7) in Standard 1.
Bij ons huisbezoek vernamen we dat drie kinderen in een eenpersoonsbed sliepen, de andere drie sliepen op de kleigrond naast het bed.
Gisteren hebben we een stapelbed bezorgd en in elkaar gezet, vandaag volgde de klamboe. Ook hebben we schooluniformen, schoenen, rugzakken en schriften kunnen doneren.
Voor het eerst sliepen alle kinderen afgelopen nacht in een echt bed! Ze zijn zo blij!

Tags: