Family Empowerment

afbeelding van Ellen

Family Empowerment door een energie zuinig kooktoestel, de Wisdom Stove, oma Jane en haar kleinzoons uit Kitambaasya, Kenia

Family empowerment is een van de dingen waar Circle4life zich voor inzet in de rurale gebieden in het berggebied rondom Donyo Sabuk.
Oma Jane is een van de gezinnen die wij ondersteunen. We geven counseling en daarnaast hebben we haar huis afgebouwd, gezorgd voor bedden en toebehoren en zorgen voor de schoolkosten van haar drie kleinzoons. Door onze solarlamp zijn de jongens in staat om ook 's avonds aan school te werken en de resultaten mogen er zijn. De oudste twee zijn continue de besten van school.
Sinds vrijdag mag Jane zich de trotse bezitter noemen van een Wisdom Stove, de energiezuinige jiko (traditioneel kooktoestel) die haar werd gedoneerd door een oma van drie kleinzoons uit Nederland.
Jane was enorm geroerd door het gebaar van een 'collega'-oma en samen met maatschappelijk werkster Margarete Njeri heeft ze zelf de jiko aan mogen steken! Een geweldig mooi gebaar! Dank je wel Femke voor het mogelijk maken!

 

Tags: