En weer op school....

afbeelding van Ellen

Onderwijs is zijn toekomst. Het is gelukt om Deno weer op school te krijgen. Circle4life Kenya, education, crisis aid

Herinnert u zich Deno nog? Het vijfjarige straatjongetje wat we eind eerste week februari opgenomen hebben in het programma?
Na heel veel moeite en dagen zoeken naar het kind, hij liep steeds 's ochtends vroeg weg van huis, is Deno vanmorgen eindelijk naar school gegaan. We vermoeden dat er ooit iets ergs gebeurd is op de andere school want hij was met geen tien paarden te bewegen. 'Ik ga niet naar school...' en daar konden we het mee doen. Dagen is er gezocht naar Deno en in samenwerking met de stiefvader is het dan nu eindelijk gelukt! Hij is helemaal weg van de juf en met zijn kleine knuistje in haar hand ging hij vol vertrouwen mee naar zijn klas.
En wat schetste zijn verbazing... in zijn klas zitten ook kindjes die hij kent. Nu hopen dat het goed blijf gaan. Het zal een pittige klus worden voor maatschappelijk werkster Margarete Njeri want de komende weken zal ze dagelijks moeten opvolgen of hij naar school is.
We hopen dat we het tij op tijd gekeerd hebben en het straatkinderen-gedrag nog kunnen stoppen! Het zal een uitdaging worden maar die gaan we graag aan. Tenslotte is onderwijs zijn toekomst en een vijfjarig jongetje is nog niet in staat om zelf zijn toekomst te bepalen.
Dank aan iedereen die ons geholpen heeft met de school voor Deno en voor het vertrouwen in ons! Een stapje in de richting van zijn toekomst!

Tags: