Door het noodlot getart en volledig berooid

afbeelding van Ellen

Een 'noodhulp'huisje gebouwd door de buren, het is overleven voor Pauline en haar kinderen, Circle4life Kenia Pauline en de tweeling van 4 en dochter van 10, Kitambaasya, Kenia, Circle4life Kenya, crisishulp En de bouw is begonnen, crisishulp, Pauline Kitambaasya, Kenia, Circle4life  Het maandelijkse basisvoedselpakket is voor het eerst uitgereikt aan Pauline, crisishulp, family empowerment, Circle4life Kenya

Geteisterd door het noodlot en volledig berooid. Dat is in het kort de situatie van Pauline Mutete (42) uit Kitambaasya, Kenia.

Eens gelukkig getrouwd en samen 8 kinderen (14, 10, en drie tweelingen van 6, 5 en 4 jaar) totdat in mei 2015 het noodlot toesloeg. David Kanavo, de man van Pauline overleed op 5 mei 2015 na een chronische longontsteking en mishandeling. David was onder behandeling bij een kliniek en bezocht trouw de controle dagen. Het ging weer goed maar op de dag dat hij ontslagen werd uit het ziekenhuis ging het volledig mis. Onderweg naar huis werd hij door een groep mannen overvallen in de veronderstelling dat hij geld bij zich had. Hij werd geschopt en geslagen en overleed 2 weken later. Een paar weken later brandde hun huisje tot op de grond toe af en was Pauline alles, inclusief de inentingskaarten van de kinderen, kwijt. Oorzaak: een kerosinelamp die de met kranten afgedekte wanden (soort behang) in brand had gezet. Gelukkig raakte niemand gewond. En toen hadden Pauline en haar kinderen niets meer. Buren hebben samen met haar een provisorisch huisje in elkaar geflanst maar de conditie daarvan is zo slecht dat het bij regen accuut in elkaar kan storten.
Begin september meldden we tijdens ons werkbezoek voor het eerst over Pauline. Inmiddels zijn we begonnen met de bouw van een degelijk 2 kamerhuisje voor hen en zijn we gestart met een maandelijks basisvoedselpakket. Tijdens ons bezoek hoorden we dat de tweelingen van 6 en 5 jaar niet meer thuis wonen. Een kindertehuis uit de buurt heeft hen opgenomen om zo het voeden van alle mondjes gemakkelijker te maken voor Pauline. Ook zullen we haar, als ze zelf de grond rondom haar huis voorbereid heeft, sponsoren met zaden en kunstmest zodat ze zelf ook aan eten kan werken en de opbrengst deels kan verkopen.
Zodra de bouw is afgerond komen er twee stapelbedden compleet met matrassen, dekens, lakens en klamboes en hopen we dat het gezin weer herenigd kan worden. Vanaf januari 2017 zullen de kinderen naar Kitambaasya Primary School gaan, daar waar 'onze' andere kinderen uit de buurt ook naar school gaan. We houden u op de hoogte.
Zonder uw hulp hadden we dit niet kunnen opstarten. Onze dank hiervoor!

Tags: