Blubber, modder, waterstromen...

afbeelding van Ellen

Anastaccia en zusje Mercy, education, special need children, Circle4life Kenya  Maatschappelijk werkster Margarete Njeri ploetert door de bagger op weg naar het gezin Maluni, Kyeleni, Kenya, Circle4life

Vandaag stond Kyeleni op het programma. Nu hebben we dat al een keer eerder tijdens de regenperiode meegemaakt maar vandaag versloeg met glans de vorige.
Donyo uit ging goed totdat de wegen rotsachtiger werden en er mega grote waterstromen zich langs de zijkanten van de weg een weg baanden. Soms over de weg en de bagger waar we doorheen moesten, was soms km's lang.

We bereikten het gezin van Alex Maluni en werden hier weer hartelijk ontvangen. We hebben met de vader het programma voor volgend jaar doorgesproken. De tweeling Faith en Mercy zal nog een jaar in het revalidatiecentrum Ol Kalou moeten verblijven en Faith zal zelfs in januari opnieuw geopereerd moeten worden. De schoolkosten voor dochter Anastaccia, volgend schooljaar eindexamenklas middelbare school, gaan de ouders zelf betalen.
Ook zijn we langs gegaan bij Maria, de zus van de gehandicapte Francis. In februari kreeg hij van Circle4life een nieuwe rolstoel. Op 5 november jl. is hij helaas verongelukt. Gegrepen door een truck met oplegger onderweg naar zijn broer in Maguguni en geheel kansloos. Francis overleed ter plaatse en werd slechts 34 jaar oud. We hebben de zus en moeder een mooie recente ingelijste foto van hem kunnen geven. R.I.P. Francis!

Tags: