YES WE DID IT !

afbeelding van Ellen

Pauline Mutete, family empowerment Circle4life Kenya, crisis aid, education
YES WE DID IT !

Na een droge nacht in Kitambaasye en een zonnige dag vandaag leek het erop dat we richting Pauline Mutete zouden kunnen gaan.
We begonnen de dag met de voorbereidingen voor de XMAS FUNDAY die morgen in Donyo Sabuk, in de bibliotheek van DISC,gehouden wordt voor 40 kinderen uit de programma’s van Circle4life.
Alle speculaas was gebakken en we hebben voor ieder kind (ook de kleintjes die niet mee kunnen nog) een Xmas Stocking gevuld met het Albert Heijn Kwartetspel, een potlood en gum, een vingerpoppetje en een echt kerst-zuurstokje. We hebben de lampjes van batterijen voorzien en snoeren geregen van belletjes. Ook de kleding die morgen per maat gesorteerd neergelegd wordt, staat klaar zodat ieder kind een setje mee naar huis kan nemen.
Om een uur waren we klaar en vertrokken we achterop de boda boda van David naar Kitambaasye. Hij verzekerde ons dat de enorm klei massa’s waren ingedroogd en dat de weg begaanbaar was. Met enige twijfel stapte ik achterop maar wat een verschil met een paar dagen terug… WE DID IT!
Met toestemming van de bewoners langs de weg mochten we door hun land naar het afgelegen huis van Pauline klauteren. Het geroezemoes van de stemmen van de kinderen kwam ons al tegemoet en met allemaal blije en lachende snuitjes werden we verwelkomd. Wat is het huis prachtig geworden en wat houdt Pauline het keurig bij! Ook de velden staan er goed bij. De plantjes zijn prachtig groen en doen het super.
We hebben de sponsorkleding uitgedeeld, we hadden voor ieder kind kleding mee. En allemaal kregen ze een speelgoed wild dier. Wat onwijs ontroerend. Het eerste speelgoed ooit. Alle negen kinderen, de acht van Pauline en een neefje, begonnen meteen te spelen. Het werd een safari en alle wilde dieren gingen trekken. Werkelijk aandoenlijk om te zien hoe ze met zo iets kleins zo blij zijn!
We hebben Pauline een extra voedselpakket gegeven omdat tijdens de schoolvakantie de vier kinderen die bij een kindertehuis uit de buurt wonen nu tot januari ook thuis zijn. En of je nu vijf monden moet voeden of negen is een heel verschil.
Pauline werd ook in de nieuwe kleren gestoken en was super trots op de mooie kleding en ketting. De kinderen gingen onder luid gegiechel samen met Pauline naar binnen en we werden verrast met een mooie modeshow!
Met dank aan Evelyn, Angela, Nicole en Monique voor de geweldige kleding. Jullie zijn toppers!

Tags: