Xmas Fun Day

afbeelding van Ellen


Kerst vieren met alles wat erbij hoort is voor ons zo gewoon. Voor de kinderen uit onze projecten is het dit helemaal niet. Ze kennen de woorden Merry Christmas maar kadootjes? Nee, dat kennen ze niet. Gewoon kadootjes met een verjaardag is al zeldzaam. Veel kinderen hebben dan ook nog nooit een kerst activiteit meegemaakt. Omdat we onze kinderen toch af en toe willen laten meegenieten van wat andere kinderen ook hebben, hadden we voor vandaag de Xmas Fun day georganiseerd. Veertig kinderen uit Kitambaasye, Uamani, Maendeleo, Mithini, Baringo, Donyo en Makutano waren aanwezig vandaag. Als extra hulp waren Magda en Teresia (Kiota) erbij om te helpen. Ook een aantal van de gehandicapte kinderen was er. Onesmus was achterop de boda boda meegekomen en Felix was door zijn moeder gebracht. Ook de dove Joseph en Susan waren erbij.
Gelukkig speelde het weer een mooie rol. Geen regen maar een heerlijk zonnetje en dat maakte de dag nog vrolijker. Vanmorgen om acht uur is boda boda rijder David begonnen met kinderen op te halen bij hun familie. Om half twaalf waren de laatsten binnen en kon het feest beginnen.
Bij binnenkomst kreeg ieder kind een kerstmuts. De tafels waren beplakt met plastic kerstpapier om zo de tafels te sparen. Over al op de tafels stonden bordjes met brokken speculaas, gesponsord door Albert Heijn De Aarhof.

Ze begonnen met het beplakken van deco patch kerstfiguren. Nadat Magda en Margarete het voorgedaan hadden werd er al snel druk gescheurd, gekwast en geplakt. Het resultaat mocht er zijn. Binnen de kortste keren waren 80 kersthangers beplakt en versierd.
Daarna was het even pauze. Tijd voor limonade en een zakje chips. Daarna verder met de volgende activiteit. Haasbeek Herenhof had ons dik papier gesponsord in een creme kleur en we hadden hier kaarten van gesneden en gevouwen.
Ieder kind mocht een kaart voor thuis maken en een voor de sponsoren van Circle4life. Vooraf had ik me suf geshopt bij de Action en de Bosrand. Kerstfiguurtjes, kersttape, glitters, kerststickers, belletjes, kerstlampjes. Alles was er en met de puntjes van de tongen uit de mond, was iedereen druk aan het tekenen, plakken en knutselen. Alle kaarten die af waren, werden netjes ingeleverd en gesorteerd op mee naar huis of mee naar Holland.
Dat je van al dat knutselen hongerig wordt moge duidelijk zijn;) Alle kinderen kregen patatjes en een worstje met drinken.
Daarna was het verloten van de kerstverlichting die als versiering langs de kasten hing. Vier kinderen waren de gelukkigen en mocht de gekleurde, op batterijen werkende, lampjes mee naar huis nemen. Ook het snoer met belletjes vond een nieuwe eigenaar en daarna was het tijd om de laatste sponsorkleding uit te delen. Ieder kind kreeg wat. Als laatste kregen ze een kerstsok gevuld met het Albert Heijn kwartetspel, een potlood en gum, een vingerpoppetje en een kerstzuurstokje.
Daarna was het weer achterop de boda boda en keerde het verhaal zich om. Om vijf uur waren de laatste kinderen vertrokken en begon het opruimen.

Een waanzinnige dag waar we tussendoor ook nog even groepsfoto’s gemaakt hebben en foto’s met kerstversiersels. Ze hebben genoten, tot de laatste minuut. Wat heerlijk om al die blije snoetjes te zien.
Het was een dag met een gouden randje!

Tags: