School is niet zo vanzelfsprekend

afbeelding van Ellen

Speciaal onderwijs gehandicapte kinderen, medische zorg, Circle4life Kenya

Onderwijs in Nederland is vanzelfsprekend. Je gaat naar school van je 4e tot je 18e. In de gebieden waar Circle4life werkt is dit niet zo vanzelfsprekend. Kun je als ouder de kosten voor school niet opbrengen dan wordt je kind zonder pardon naar huis gestuurd. Is het uniform te versleten en staat het de leerkrachten niet aan, ook dan is er de weg terug naar huis.
Maar net als bij ons geldt daar dat onderwijs je toekomst is. Daarom zet Circle4life zich ook in voor de kinderen uit de projecten zodat zij naar school kunnen en werken aan hun toekomst zonder het risico ineens naar huis gestuurd te worden.
Deze week heeft Beatrice (weesmeisje) uit Uamani haar intake gesprek (2 uur en 3 drie kwartier) gehad op Kiboko Secundary School en is daar toegelaten. De haren moeten netjes strak naar achter en de jongens geschoren.
Ook Felix, het jongetje wat vanaf zijn middel verlamd is door een open ruggetje en aansluitende operatie die fout ging, is weer terug bij Joytown Primary School, een speciale basisschool voor gehandicapte kinderen. Wij wensen hen heel veel succes en plezier op school dit jaar!
Mede door uw steun kunnen zij naar school, onze dank hiervoor!

Tags: