School is eng

afbeelding van Ellen

Voor het eerst naar school... Pius (6), Maendeleo, Kenya, Circle4life CBO

Een goede start voor zijn kind is wat iedereen wenst. Maar wat als je er alleen voor staat en in een bouwvallig huisje woont zonder enige zorg en inkomen?
Pius werd 6 jaar geleden geboren met een genetische afwijking en heeft zogenaamde krab-handjes en een kreeftenvoet. Geld voor zorg was er niet. De vader van Pius heeft jaren geleden een motorongeluk gehad waarbij hij een hersenbeschadiging opliep en sindsdien het verstandelijk vermogen van een kind heeft.
De moeder staat er dus helemaal alleen voor. Op de compound van haar schoonmoeder heeft ze haar huisje en zorgt ze voor haar twee zoontjes, Pius en Charles (8). De twee oudere kinderen wonen in Kituu bij hun andere oma.
Pius en Charles hebben niets, gingen niet naar school en ze sliepen met z’n drieen op een traditioneel oud bed vol zakken en oude spullen.
In december zijn we begonnen met medische zorg en therapie voor Pius, sinds januari gaan beide broertjes naar de basisschool en deze week zijn we begonnen met de bouw van een goed huis voor moeder en kinderen. De fundering is uitgegraven en gelegd en er is een start gemaakt met de bouw.
Dankzij uw hulp kunnen we dit gezin op weg helpen en zorgen dat zij aan hun toekomst kunnen werken! Onze dank hiervoor.

(foto: Pius gaat voor het eerst naar school en dit is zo eng)

Tags: