daar gaat ze...

afbeelding van Ellen

Onderweg naar de operatiekamer, Heupoperatie Akoth, GatunduDistrictHospital, Circle4life Kenia Een gespannen koppie, de operatie komt dichterbij, heupoperatie Akoth, Circle4life Kenia

Na twee weken uitstel was het eindelijk zover! De heupoperatie van de vijfjarige Akoth. Gistermiddag om 2 uur moesten maatschappelijk werkster Margarete Njeri, Akoth en haar mama zich melden in het Gatundu District Hospital. Het bloedonderzoek van gistermiddag toonde aan dat haar waarden te laag waren. Akoth heeft een bloedtransfusie gekregen en vanmorgen is een tweede test gedaan om te kijken of het niveau goed was om te operen. Op dit moment wachten we nog op de uitslag maar de operatie zal als het goed is zeker vandaag plaats vinden.
Akoth was erg gespannen gister na het bloedonderzoek en de zakjes bloed. Margarete heeft haar de pop die ik meegenomen had al gegeven om haar rustig te krijgen en dat werkte. Vanmorgen zat ze met de pop te spelen (wel met een gespannen koppie) samen met de doktersset! We duimen op een goede uitslag en een operatie die goed zal verlopen. We houden u op de hoogte!

Tags: