Teresia (5)

afbeelding van Ellen

Teresia (5) en haar overgrootmoeder, Circle4life Kenya, family empowerment, education, sponsordiner, Maggie Blue Het bed van Teresia en haar overgrootmoeder, renovatie huis, family empowerment, onderwijs, Circle4life Kenia, sponsordiner, 26 september 2019

Begin juni, tijdens ons werkbezoek, kwamen we via Uamani Primary School in contact met de vijfjarige Teresia. Een weesmeisje dat onder zeer droevige omstandigheden met haar overgrootmoeder samenwoont. Teresia's moeder overleed plotseling toen zij 3 weken oud was. Haar oma en opa overleden drie jaar geleden waardoor ze alleen achterbleef met haar overgrootmoeder van ver in de tachtig.
Het huisje is in dermate slechte conditie dat het binnen net zo hard regent als buiten. Slapen doen ze op een oud eenpersoonsbed. Sommige poten zijn vervangen door opgestapelde stenen en het vergane oude matras en kleding doen dienst als matras. Eten doen ze soms dagen niet omdat oma niet meer kan werken en ze afhankelijk waren van wat de omgeving en de leerkrachten hen gaven.
Tijd voor actie! We hebben inmiddels gezorgd dat er maandelijks een voedselpakket komt en de schoolkosten zijn betaald, zo ook een nieuw schooluniform en schoenen.
Op 26 september staat ons jaarlijkse sponsordiner in het teken van Teresia en hopen we met de opbrengst o.a. het huis te kunnen renoveren en van een cement vloer te voorzien, een stapelbed te kopen en matrassen, dekens en klamboe.

Houd onze nieuwsberichten in de gaten! Deze avond wilt u niet missen...

Voor hen, door u, met ons!

#sponsordiner #maggieblue #martinluik #albertheijndeaarhof #bontenue #familyempowerment #education

Tags: