Een beter klimaat, ook in Kenia

afbeelding van Ellen

The M2 energy saving Jiko van Wisdom Stoves in samenwerking met Circle4life  M2 Jiko, Wisdom Stoves, energie besparend, minder uitstoot, 50% minder hout, family empowerment NIWA500 Solar lamp, klimaat, uitleg beneficiaries, Circle4life Kenya

Klimaatverandering. We horen en lezen er iedere dag over. Ook in Kenia maar in de rurale gebieden in Kenia waar Stichting Circle4life actief is, zijn de mensen niet bezig met het milieu. Die hebben al hun aandacht nodig om te overleven. Daarom helpen we hen daarbij en zo snijdt het mes ook nog eens aan twee kanten.

Wij helpen ‘onze’ gezinnen door ze te voorzien van een energiezuinige Jiko, een traditioneel kooktoestel, wat 50% aan brandkosten bespaart. Een speciale recycle constructie zorgt ervoor dat er maar weinig brandhout nodig. En, niet onbelangrijk, dat de (giftige) rookdampen worden gerecirculeerd en dus niet meer in de huisjes en daarna in de open lucht terechtkomt.
Met solarlampen dragen we ook bij aan een beter klimaat. Om zeven uur is het donker en in de gebieden waar wij actief zijn is geen elektriciteit. Nu gebruiken de mensen levensgevaarlijke kerosinelampjes. Wij vervangen die door Solarlampen die overdag opladen en waarmee ze ’s avonds hun huisje kunnen verlichten.

Op 18 november reis ik naar Kenia en op 22 november geven we, samen met de leverancier, een training over het gebruik van de Jiko en de Solarlamp aan de mensen in onze projecten. Hoe mooi zou het zijn als we ze allemaal zo’n kooktoestel en een lamp kunnen geven. Helpen jullie ons daarbij? Je steunt hiermee de mensen in onze projecten en indirect lever je een bijdrage aan het milieu.

Doen jullie mee?
Je bijdrage kun je overmaken naar NL12INGB0005368172 t.n.v. Stichting Circle4life o.v.v. jiko-solar,
of klik op de doneren knop op de Circle4life facebook pagina.

#WisdomStoves

Tags: