... we gaan naar huis mommy...

afbeelding van Ellen

Fysiotherapie aan huis, al meer dan een jaar twee keer per week, medische hulp, Circle4life Kenia

Voor een volwassene is het al enorm spannend en moeilijk als je op een wachtlijst staat voor een zware en ingrijpende operatie maar voor een kind van zes jaar is dit nog vele malen zwaarder.
Akoth staat al vanaf het voorjaar op de wachtlijst voor de operatie in het Kijabe hospital (zie sponsoractie geef.nl). Door vergroeiing van haar gezonde been (jarenlange verkeerde houding door niet goed genezen heupbreuk) is een operatie een must. Doen we het niet dan eindigt ze binnenkort in een rolstoel. Haar onderbeen zal op twee plaatsen gebroken moeten worden en daarna d.m.v. platen en schroeven weer rechtgezet worden. Een pijnlijk en langdurig proces.
Akoth zieedischehulp #geenoptie #toet er enorm tegenop. Begin vorige week was het zover. Ze moesten de lange reis naar Kijabe ondernemen samen met onze maatschappelijk werkster. Nog voordat de stad Thika was bereikt ontving Margarete echter een telefoontje van het ziekenhuis dat de operatie geen doorgang kon vinden door een spoedgeval wat tussendoor kwam en dus moesten ze weer terug. Een enorme teleurstelling voor de moeder en voor ons. Akoth zelf fluisterde zacht 'we are going home mommy...'
Opnieuw is het wachten... hoe lang nog? In de tussentijd gaan we gewoon door met twee keer per week fysio!

#medischehulp #geenoptie #toekomst #wachten

Tags: