Crisishulp

afbeelding van Ellen

Crisis hulp, trauma, sexueel misbruik, Circle4life Kenia, ruraal gebied

Een paar weken geleden werd de hulp van onze maatschappelijk werkster Margarete Njeri ingeroepen door één van 'onze' basisscholen in Kenia.
Eén van de kinderen, een meisje met een licht verstandelijke beperking, vertoonde afwijkend gedrag en bleek verkracht te zijn door een oudere man uit de omgeving. Op de zondag dat dit gebeurde is er aangifte gedaan maar wist de dader de politie functionaris om te kopen zodat hij nog vrij rondliep. Door het doortastende gedrag en handelen van onze maatschappelijk werkster en door de aangiftes van zusjes die getuigen waren is de man nu opgepakt en wacht op zijn rechtzaak. Wij zullen het meisje hier uiteraard in bijstaan. In het ziekenhuis is tevens bevestigd dat het meisje is misbruikt en heeft zij een PEP (post-exposure prophylaxis) behandeling, tegen het ontstaan van HIV, gekregen.
Bij het eerste huisbezoek, het meisje wordt gecounseled en begeleid om haar trauma te verwerken, bleek dat het gezin op de vloeren van hun huis sliep. Slechts een aantal watertonnen waren hun meubilair. Eind vorige week hebben ook zij bedden, matrassen, lakens, dekens en klamboe's ontvangen.

NB het meisje staat uiteraard NIET op foto's!

#Circle4life #crisisaid #medicalaid #ruralareas #Kenya #justicewillprovail #familiyempowerment #bedsandbeddings

Tags: