Verongelukt op de bouw

afbeelding van Ellen

Circle4life, Kenia, start bouw Maguguni, uitmeten en leggen fundering Circle4life, Kenia, start bouw Maguguni, uitmeten en leggen fundering

De toekomst was veelbelovend en lachte hen tegemoet. Ze lieten zijn geboortegrond achter zich en verhuisden zelfs naar een grotere woonplaats. Hij werkte als fundi en zij zorgde voor hun vier kinderen. Totdat het gigantisch fout ging. Het huis waar hij samen met collega's aan het werk was stortte in. Hij werd bedolven onder de stenen en overleed ter plekke.
Uitvaartverzekering? Nabestaandenpensioen? Niet dus. Voor mensen uit rurale gebieden is dat ondoenlijk. Het gevolg was dat zij onmogelijk in de dure stad kon blijven wonen en terug moest keren naar het dorp van haar man. Haar schoonmoeder schonk haar een deel van haar grond en met oude golfplaten knutselde ze een hutje in elkaar. Gaten overal, geen deur, geen meubelen, geen bed maar slapen met elkaar op een vies, oud en vochtig matras.
Deze week zijn we gestart met het bouwen van een 'echt' twee-kamer huis van steen voor haar en de kinderen. De bouwmaterialen zijn voor het weekend bezorgd en maandag zijn de lijnen uitgezet en is de geul voor de fundering uitgegraven. Inmiddels ligt er een fundering van gewapend beton en is het opbouwen begonnen.
#Circle4life #crisistijd #ruralarea #homeconstruction #newfuture #kenya

Tags: