Anderhalve week bouwen...

afbeelding van Ellen

Home Construction Salome, Maguguni, Kenya, Circle4life Kenya Home Construction Salome, Maguguni, Kenya, Circle4life Kenya

De jongste was pas 3 jaar toen haar vader in 2019 om kwam bij een ongeluk op de bouw. Het huis waar hij met collega's aan werkte stortte in en hij overleed ter plekke.
Moeder en de drie kinderen, toen 3, 9 en 12 jaar oud, keerden terug naar het rurale gebied waar de vader van oorsprong vandaan kwam. Moeder bouwde zelf een hutje van oude golfplaten op een stuk grond wat zij van haar schoonmoeder heeft gekregen. Omdat de omstandigheden waaronder ze wonen erbarmelijk zijn, bouwen we een twee-kamer huisje voor hen.
Inmiddels is de bouw anderhalve week onderweg en staan de muren grotendeels. Naast onze 'eigen' fundi (aannemer) is er een tweede fundi aangenomen om sneller te kunnen werken en zo de verwachte regenperiode voor te zijn.
Vandaag zijn ook de schooluniformen voor de kinderen besteld en helpen wij de moeder met de schoolkosten voor haar kroost.
Zodra de bouw is afgerond en de vloer is gedroogd zullen de bedden geleverd en gemonteerd worden en hoeven ze niet meer met z'n vieren op een vies oud matras op de vochtige grond te slapen.
#circle4life #crisishulp #ruralegebieden #Kenia #weduwe #nieuwetoekomst #homeconstruction #ruralareas #Kenya #widow #newfuture #crisisaid

Tags: