Drie broertjes

afbeelding van Ellen

Voor de deur van het nieuwe huisje, drie broers, alleen, onderwijs, crisishulp, Kenia, rurale gebieden, Circle4life Op de nieuwe bedden, klamboe's, rurale gebieden, drie broers, alleen, crisishulp, Circle4life Kenia

Het is 2013 als 3 broertjes van 10, 8 en 3 jaar oud door hun vader achtergelaten worden op een voor hen onbekende zondagsmarkt in een onbekende plaats. Hun moeder had hen bij de vader achtergelaten toen de jongste een baby was en kwam nooit meer terug. De 3 jongetjes werden alleen aangetroffen en de politie wist de oma van hen op te sporen, die hen daarna in huis nam. Vanaf die tijd  hebben we oma gesteund op verschillende vlakken.
Enkele weken geleden dook ineens de opa op met een oom en diens zieke vrouw en eiste het huis op, wat voor de helft van hem nog bleek te zijn. Oma wilde niet vertrekken met de jongens waarna de ex-man met een hakmes haar geprobeerd heeft te vermoorden. Ook de jongens werden mishandeld. Oma vluchtte naar een dochter in Nairobi en de 3 jongens verstopten zich en sliepen buiten. Omdat ze in de omgeving naar school gaan wilden ze hier blijven. De tante is inmiddels overleden en omdat ze thuis overleed hebben de opa en oom alle bedden en toebehoren verbrand. Op verzoek van de regio chief zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden en hebben we een kamer voor hen gevonden op een veilige compound. Gister zijn het stapelbed, de matrassen, lakens, dekens en klamboe geleverd en in elkaar gezet. Ook is er een solarlamp gegeven zodat ze 's avonds huiswerk kunnen maken. We hebben een kleine kunststof tafel gekocht en zullen nog wat pannen, bestek, borden en bekers sponsoren en omdat de oudste inmiddels 18 jaar is krijgen ze een energiezuinige wisdom jiko om op te koken. We hopen hen met de huur van dit huisje te kunnen helpen totdat de oudste van school is. Ze zijn alledrie super gemotiveerd en willen niets liever dan hun opleiding afmaken. We gaan ze hierbij helpen!
#Circle4life #abondonned #3brothers #ruralarea #support #education #kenya

Tags: