Bestuur

Ellen van Gemert-Binnekamp Ellen van Gemert-Binnekamp

oprichter – voorzitter/penningmeester

Wat begin 2009 begon als vijf weken vrijwilligerswerk in Zuid Afrika is inmiddels uitgegroeid naar een stichting die zich inzet voor kinderen en gezinnen in Afrika die dringend hulp nodig hebben.
Mijn eerste kennismaking met Afrika was indrukwekkend en ik kon het na de vijf weken bij Durban niet meer loslaten. In september 2009 vertrok ik voor zes maanden vrijwilligerswerk naar een project voor mishandelde en misbruikte kinderen. Een ervaring die zeer zeker heeft meegespeeld in de beslissing om me in te gaan zetten voor mensen in Afrika die het nodig hebben. Met de steun van mijn gezin want zonder hen had dit niet mogelijk geweest.
Door mijn vrijwilligerswerk, na terugkomst uit Zuid Afrika, als project scout voor een Nederlandse stichting heb ik veel meegemaakt en kunnen zien met name in Kenia.
De noodzaak en het plan voor het beginnen van mijn eigen stichting was dan ook geboren.

Inmiddels hebben er al de nodige acties plaatsgevonden en het stimuleert alleen maar om door te gaan. Zijn wij niet op de wereld om elkaar te helpen? Te zorgen dat minderbedeelde mensen een kans op een toekomst krijgen? Een enorme uitdaging en we gaan ervoor. Daarom…
Voor hen, door u, met ons!
 
 
Charlotte van GemertCharlotte van Gemert 
Secretaris

In mei 2013 ben ik twee weken met mijn moeder mee geweest naar Kenia. Ik wist niet zo goed wat ik me moest voorstellen bij haar verhalen als ze weer een maand daar geweest was. Om het voor mezelf duidelijk te krijgen, wilde ik het met mijn eigen ogen zien en meemaken. Het verraste me hoe betrokken ik me voelde bij de nieuwe projecten en dat ik me het lot van de kinderen die Circle4life ging helpen, aantrok. Het kwam ineens heel dichtbij dat zij helemaal niets hebben en wij zoveel. De kinderen in de nieuwe projecten voelen dan ook een beetje als 'mijn' kinderen en ik wil heel graag weer een keer terug om ze te zien.

In september 2014 ben ik toegetreden als bestuurslid van Circle4life Kenya C.B.O. (community based organization), de organisatie waar wij vanuit Nederland mee werken.
Vanaf zomer 2015 ben ik als bestuurslid algemeen bij de Nederlandse stichting Circle4life gekomen om te helpen met hand- en spandiensten. Ik wil me hier graag voor inzetten, zeker nu ik weet hoe er gewerkt wordt en waar het terecht komt. Op 1 augustus 2019 is mijn functie gewijzigd en ben ik nu met veel trots secretaris van de stichting. 

 

Carlos WittkampfCarlos Wittkampf

bestuurslid algemeen

In 2007 heb ik een bouwreis naar India mee mogen maken en met een groep enthousiaste mensen 6 huizen mogen bouwen. Samen met lokale mensen hebben we funderingen gegraven, stenen gebakken en muren gevoegd. Mijn ervaring is dat het je leven verrijkt en het je even bescheiden maakt.
Toen mij gevraagd werd bestuurder te worden, hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik wil graag mijn energie geven aan de stichting Circle4Life. Niet dat we huizen gaan bouwen maar aandacht geven aan de zwakkeren in de Afrikaanse samenleving, daar doe ik het voor! Ik ben toegetreden als bestuurslid omdat ik sympathie koester voor de doelstelling van Circle4Life en mee wil bouwen aan een betere wereld. Ik denk een prachtige kans om met mijn bedrijfservaring  mijn steen aan de stichting te kunnen bijdragen.