Van Persie

afbeelding van Gerard

Julius in zijn Manchester United shirt, family empowerment, education, Kitambasya, Kenia

Drie kleine ventjes zaten op de zandweg tegen elkaar aan gekropen. De zondagmarkt in Donyo Sabuk was afgelopen en de laatste vrouwen waren met hun handelswaar vertrokken. Hun vader had hen daar achtergelaten omdat zijn nieuwe vriendin hen niet wilde. Moeder was jaren eerder al met een andere man weggelopen.

Julius, de oudste van de drie, wist dat hun oma daar ergens woonde en de politie wist haar op te sporen. Hun leven ging verder in een zwaar beschadigd hutje waar alleen een eenpersoonsbed in stond voor oma. De kinderen sliepen afwisselend op de grond of in het bed, ze kregen hooguit een keer per dag eten en ook voor school was geen geld. De jongetjes liepen al drie maanden in dezelfde kleren, toen Margarete, de maatschappelijk werkster van stichting Circle4life, het gezin aantrof. En vanaf die dag zitten ze in ons sponsorprogramma. We hebben het huis opgeknapt, bedden gekocht en hen aangesloten op ons voedselprogramma. Door hen te voorzien van kleinvee en hen te leren de grond voor hun hutje te bewerken geven we hen een zetje in de richting van zelfstandigheid.
Uit Nederland nemen we regelmatig kleding mee dat door mensen in onze omgeving wordt gedoneerd. Toen we met de tas bij Julius aankwamen, pikte hij meteen het shirt van Manchester United eruit, waar een zoontje van vrienden van ons uit was gegroeid. Op de rug stond Van Persie boven het rugnummer negen. Trots trok Julius het aan. En de glimlach op zijn gezicht straalde meer dan die van de spits van Oranje vlak nadat hij de gelijkmaker tegen Spanje had gescoord.
Manchester United en Van Persie, twee steunpilaren in het fragiele  leventje van Julius. Nu maar hopen dat Van Persie niet door Van Gaal op de transferlijst wordt gezet. Anders moeten we op zoek naar een nieuw shirt.

Voor het volledige verhaal van Julius, klik hier http://www.circle4life.nl/projecten/13036kita-jane-syowai

Geschreven voor Stichting Circle4life:
Een vriend is iemand die het lied in je hart kent en het voor je kan zingen als je zelf de woorden bent vergeten

Tags: