Update bouwactiviteiten Doughlas, Baringo, Kenia

afbeelding van Ellen

Doughals helpt mee met het uitzetten van de lijnen

Na een vertraging van een aantal weken, zijn de DISC jongeren dan nu eindelijk, samen met de fundi (werklui), begonnen aan de bouw van het nieuwe huis voor Doughlas en zijn familie. We hadden wat tegenslagen, het geld was vertraagd en het weer speelde enorme parten. Het heeft veel geregend in het gebied waardoor het niet goed begaanbaar was (en nog steeds is) en niet met de bouw begonnen kon worden.

Doughlas, zijn moeder en zusje zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis waar ze behandeld werden voor de enorme jigger infectie waar zij al maanden aan leden. Door de enorme inspanningen van de DISC jongeren was weken geleden al begonnen met een ‘grote schoonmaak’. Alles wat vies, kapot en over de datum was, werd verbrand en ook toen bleek dat het kleihutje niet meer te repareren was en er een nieuw huisje moest komen. Zeker met het oog op het naderende regenseizoen konden deze mensen niet in een hutje wonen wat zo lek als een gieter was. Eerder deze week was al begonnen met het uitzetten van de lijnen (en touwen) waar het nieuwe huisje moet komen, samen met Doughlas, die dapper mee hielp. Alle hulptroepen in touwStenen en zand voor de bouw van het huisGebed en overleg voor aanvang van de werkzaamheden

Door de sponsorbijdrage via Circle4Life kon dan nu echt gestart gaan worden. Donderdag 24 november, reden de vrachtwagens af en aan. Een vrachtwagen met zand, een vrachtwagen met stenen, mensen die overal vandaan kwamen om te helpen… En vandaag is dan eindelijk, regen en wind trotserend, begonnen met de bouw!!!
Weer een stap in de goede richting. De gezondheid van het gezin is weer op normaal niveau, er is voorlichting gegeven over hygiene en er is les gegeven in het verbouwen en bewerken van grond rondom het huis om zo te kunnen voorzien in de eigen behoefte en verantwoord voedsel te verbouwen. En… wat heel belangrijk is: zij zullen straks in staat zijn om voor zichzelf te zorgen zonder financiele hulp van derden. Gewoon door ze nu een duwtje (en een beetje hulp) in de goede richting te geven.

Wij blijven de bouw volgen en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.