Update activiteiten Circle4Life Kenia – Nieuwsbrief 4 – 23 juni 2012

afbeelding van Ellen

Voor u ligt alweer de vierde nieuwsbrief van dit jaar. Ook nu kunnen we weer mooie resultaten melden.
De website wordt steeds completer en ook de eigen facebook pagina wordt regelmatig verbeterd en aangepast. Zo is het vanaf nu ook mogelijk je als sponsor aan te melden via facebook. Onze webdesigner, Olivier Ausems, heeft een mogelijkheid gemaakt om via een link meteen doorgestuurd te worden naar de sponsorpagina op de website.
We willen meteen van de gelegenheid gebruik maken de nieuwe sponsors welkom te heten. Fijn dat jullie mee willen helpen met het bouwen aan een toekomst voor hen die het zonder een klein beetje hulp niet zouden redden. Samen doen we het. Voor hen, door u, met  ons! En uiteraard met onze lokale partner in Kenia!


Anthony's huisje, Baringo, KenyaHet project rond de zestienjarige Anthony vordert gestaag. Hij heeft inmiddels een aantal onderzoeken ondergaan in het Kenyatta National Hospital. Een biopsie van het weefsel van de dikke, nog steeds groeiende bult op zijn keel, heeft aangegeven dat het een cyste is op zijn schildklier. De cyste zal operatief worden verwijderd en deze operatie zal binnenkort plaats gaan vinden. Dankzij uw support kunnen we dit mogelijk maken.
De regentijd is teneinde en hierdoor hebben we de bouw van zijn huisje inmiddels kunnen afronden. Anthony heeft een dak boven zijn hoofd en kan voor het eerst in twee jaar weer in een bed in een eigen kamer slapen. Nadat zjin moeder bijna twee jaar geleden was overleden, kwam hij met zijn jongere zusje bij oma en opa te wonen en omdat er geen plaats was in het kleine huisje van zijn grootouders sliep hij onder de blote sterrenhemel en mocht hij bij regen bij de buurman binnen slapen.

Ook Susan heeft na haar ziekenhuis bezoek van begin mei de uitslag gekregen van het audiologisch onderzoek. Hieruit is naar voren gekomen dat het met haar gehoor erg slecht gesteld is. Er is een mogelijkheid om te gaan horen en spreken maar daar is geavanceerde gehoorapparatuur voor nodig en dat is door de Society for Deaf Children in Kenya niet te realiseren. Wij gaan dus op zoek naar bedrijven die deze hoortoestellen willen sponsoren. Susan verblijft tijdens de schoolmaanden op een school voor dove kinderen in Kiambui. Circle4Life helpt de ouders met het betalen van de schoolkosten van deze dure school. Iets wat de arme ouders  alleen niet kunnen. De ouders willen graag helpen en hadden ondanks hun arme omstandigheden wel zelf geregeld dat hun dochter al naar deze school ging. Het belang van doven onderwijs vonden zij belangrijker dan zelf te eten hebben waardoor het meermalen voorkwam dat het gezin geen eten had. De vader werkt als casual worker bij Del Monte en heeft een zeer gering inkomen maar ondanks dat wisten ze een deel te sparen voor hun dove dochter. Circle4Life sponsort hen af en toe met eten.


Ook leuk om te melden is dat de geit van het gezin van Peter Mutiso drachtig is en er binnenkort weer kleine geitjes zullen komen. Weer een positieve wending want de moeder kan deze geitjes verkopen en zo investeren in andere zaken voor haar gezin. Een prachtig resultaat.


Rose op haar nieuwe bed, Ndulya, KenyaVerder hebben we Rose, de alleenstaande hiv positieve moeder en haar achtjarige dochter, kunnen helpen met een nieuw bed, matras,  beddengoed en klamboe. Er is voor een aantal weken voor eten gezorgd en we houden Rose nauw in de gaten en begeleiden haar voor medische check ups.


Hellen op het nieuwe bed voor haar en haar moeder Catherine, Baringo, KenyaOok het gezin van moeder Catherine en dochter Hellen hebben we met bedden kunnen helpen. Herinnert u zich nog de situatie van dit gezin wat hoog in de bergen van Baringo woont? Een alleenstaande moeder met vijf kinderen. Een gammel en oud eenpersoonsbed zonder matras en een bedframe zonder bodem en matras. Dit was de slaapsituatie voor zes personen. Ze kunnen nu allemaal in een bed slapen. De moeder en Hellen slapen samen in een nieuw eenpersoonsbed met matras. De vier andere kinderen delen een stapelbed, met matras en beddengoed. Ze hebben klamboe’s rondom de bedden om zo de kans op malaria aanzienlijk te verkleinen. Dat dit nodig is, bleek de vorige maand nadat was vastgesteld dat zusje Agnes een zware malaria infectie had. Gelukkig waren we op tijd en kon zij gered worden. We hopen de kans op deze nare ziekte dan ook aanzienlijk verkleind te hebben.
Zodra de financiele middelen toereikend zijn, gaan we dit gezin helpen met het restaureren van het krakkemikkige huisje.
 

Gatanga, Kenya, Waweru is gelukkig. Hij heeft eindelijk een matras op zijn bedVader Waweru Thiongo (80) leeft een rustig en teruggetrokken maar tevreden leven. De stapel oude kleding die dienst deed als matras is inmiddels vervangen door een echt matras en hij wordt regelmatig bezocht. Niet alleen hij maar ook de twee kinderen die nu in kindertehuis Gatanga Furaha Children’s Centre wonen.


Donyo Sabuk, Kenya, Felix in zijn nieuwe rolstoelDe laatste die we in deze nieuwsbrief willen vermelden, is ons project “Felix”. Op 11 juni is de door Harting-Bank gedoneerde rolstoel eindelijk aangekomen op de plek van bestemming. Zonder de hulp van stichting Luchtvaart zonder Grenzen was dit niet gelukt. Onze dank aan beide  is groot! Charles O’Chieng van DISC, onze lokale partner, heeft de rolstoel opgehaald van het vliegveld en op 13 juni heeft Felix voor het eerst in zijn nieuwe rolstoel mogen zitten en … rijden! Hij kan nu eindelijk zelf met zijn handen de wielen voortbewegen en zich dus verplaatsen. Een geweldig resultaat!
Half oktober gaan we met Felix terug naar de kliniek in Ol-Kalou waar hij verder onderzocht zal gaan worden als voortraject in de operatie die hem begin 2013 te wachten staat. De verwachtingen zijn hoog.

Naast de sponsoren die financieel bijdragen, zet Circle4Life sponsoractiviteiten op touw. Kinderboekenschrijver Gerard van Gemert, ambassadeur van Circle4Life, gaat samen met Ellen scholen benaderen en mogelijkheden bieden voor workshops met het oog op de Kinderboekenweek in oktober 2012 die als thema heeft “Hallo Wereld”, het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen.
Ook zal er in september op twee verschillende data, 2 en 23 september, een Afrikadag worden gehouden in samenwerking met twee bouwmarkten. Op zondag 2 september zal bij Gamma Alphen aan den Rijn een actie worden opgezet en op zondag 23 september bij Karwei Mijdrecht.
Zodra er meer bekend is over het inhoudelijke van de sponsoracties en activiteiten zullen wij dit melden, maar noteer de data maar vast en kom ons bezoeken in onze stand op deze dagen!

Tot de volgende nieuwsbrief! Wij blijven u op de hoogte houden over het verloop van onze activiteiten. Samen kunnen we dit doen...

Voor hen, door u, met ons!

Tags: