Update activiteiten Circle4Life Kenia – Nieuwsbrief 5 – 24 augustus 2012

afbeelding van Ellen


Anthony, oude bed moet vervangen wordenOndanks een iets rustiger periode, veroorzaakt door de vakantie periode, kunnen wij u toch weer een mooie voortgang melden van de diverse projecten in Kenia.
Door grotere investeringen in de eerste helft van dit jaar, zoals de bouw en reparatie van diverse huisjes en de hoge ziekenhuiskosten voor de onderzoeken en de komende operatie van Anthony (we vertellen u zo meer over hem), hebben we het de zomermaanden wat rustiger aan gedaan en gaan nu weer volop op zoek naar nieuwe uitdagingen.
Via onze website worden ook de sponsoracties in Nederland gemeld. Acties waarbij we hopen en de naamsbekendheid te vergroten en inkomsten te genereren voor de projecten in Kenia. In onze vorige nieuwsbrief hebben we kort hierover wat kunnen melden.

Zo staan er op zondag 2 en zaterdag 22 september twee Afrika dagen op de agenda. Afrika dagen die in samenwerking met respectievelijk Gamma Alphen aan den Rijn en Karwei Mijdrecht worden gerealiseerd. Tijdens deze evenementen worden tal van activiteiten georganiseerd en komen de opbrengsten geheel ten goede aan de projecten. De plaatselijke middenstand in Alphen aan den Rijn sponsort op diverse vlakken en ook de media, AD Groene Hart, Witte Weekblad en Alphen.cc, hebben ons geholpen bij het bekendmaken van het Gamma/Circle4Life evenement. Voor meer informatie zie onze website of de facebookpagina.
Fijn dat ook alle mensen achter de schermen mee willen helpen met het bouwen aan een toekomst voor hen die het zonder een klein beetje hulp niet zouden redden. Samen doen we het. Voor hen, door u, met  ons! En uiteraard met onze lokale partner in Kenia!

Anthony, nieuw matras en beddegoed

De zestienjarige Anthony, die we hebben kunnen helpen met de bouw van zijn eigen kamer, staat op de operatie planning voor donderdag 27 september. Op die datum zal het (goedaardige )gezwel op zijn schildklier verwijderd worden . Dankzij uw steun kunnen we dit mogelijk maken.
Anthony, weeskind die samen met zijn achtjarige zusje bij opa en oma woont, slaapt inmiddels in zijn nieuwe kamer. Helaas is gebleken dat het nog aanwezige bed op instorten staat. Het wordt met touwtjes aan elkaar gebonden gehouden en wij gaan hem dan ook helpen met een nieuw bed. Ook komt er nog een klein tafeltje voor hem om huiswerk te kunnen maken en krijgt hij nog een Ikea solar-lamp zodat hij ook 's avonds als het donker wordt huiswerk kan doen.

Rose, dochter, voedseldonatie

Helaas gaat het met Rose, de alleenstaande hiv positieve moeder die met haar jongste dochter samenwoont, niet goed. Twee maanden geleden hebben wij haar kunnen helpen met een nieuw bed, matras, beddengoed en klamboe. Maandelijks sponsoren we dit gezin met het hoogst nodige voedsel. Bij een recente controle door onze maatschappelijk werkster is gebleken dat alleen de dochter in huis was. Haar moeder bleek ernstig ziek in het ziekenhuis te zijn opgenomen. Rose was dusdanig ziek dat zij hier enige tijd onder behandeling is geweest. Circle4Life zou haar ziekenhuis opname vergoeden maar bij het uitchecken uit het ziekenhuis gister bleek de arts die haar behandelde een vijfde deel van de kosten op zich te willen nemen. Rose zal nauw gevolgd gaan worden omdat zij op dit moment niet in staat is voor zichzelf, laat staan voor haar kind, te zorgen. Margarete, maatschappelijk werkster bij DISC, gaat dit op zich nemen en zal haar met regelmaat bezoeken.

Er staan weer twee renovaties op de planning.
Het huisje van de alleenstaande moeder Catherine, die met haar vier dochters en een zoontje, hoog in de bergen van Baringo woont, zal voor het komende regenseizoen gerenoveerd moeten worden. Een zijde van het oude, krakkemikkige huisje is zo slecht dat het door hevige regenval mogelijk in zal storten met alle gevolgen vandien.

Gatanga, voedseldonatie Waweru Thiongo Samuel en Mary, Gatanga Furaha Children's Home
Ook Waweru Thiongo, de oude vader van Mary en Samuel die opgenomen zijn in kindertehuis Gatanga Furaha Children’s Home omdat de oude man de opvoeding niet meer aankon en ook niet in staat meer is om te werken, zal geholpen moeten worden. Zijn dak is zo lek als een mandje en bij de regenval van afgelopen week stond het water en de blubber in zijn kamer.

De twee baby’s die wij maandelijks sponsoren met speciale babyvoeding en die bij kinderopvang Community of Hope verblijven, groeien goed. Alhoewel Mary door haar ondervoeding extra middelen nodig heeft. Vanaf deze maand gaan we ook sponsoren met extra calcium medicatie om de ruggengraat te verstevigen.
Special baby formula, baby Wambua, baby MaryGrace
Met uw steun kunnen we al deze kinderen en mensen helpen en uitkomst bieden in vaak  uitzichtloze situaties. Samen met u kunnen wij helpen aan een toekomst voor mensen die het hard nodig hebben en bereid zijn te vechten voor een betere toekomst. Mocht u nog geen sponsor zijn maar bent u  enthousiast geworden na het lezen van de acties rondom onze projecten en wilt u ons willen helpen, wij zijn blij met iedere sponsor en heten u graag welkom!

Tot de volgende nieuwsbrief! Wij blijven u op de hoogte houden over het verloop van onze activiteiten. Samen kunnen we dit doen
                                                                          Voor hen, door u, met ons!