Update activiteiten Circle4Life Kenia - Nieuwsbrief 2 - 29 maart 2013

afbeelding van Ellen

De verkiezingen in Kenia liggen inmiddels een aantal weken achter ons en gelukkig is dit met weinig narigheid gepaard gegaan. Het heeft de uitvoering van de werkzaamheden aan onze projecten dan ook geen beperkingen of vertragingen opgeleverd.

De negen kinderen uit Korogocho uit het schoolonderwijsprogramma

Zo zijn we in februari gestart met een onderwijsprogramma in de sloppenwijk Korogocho (Nairobi) in samenwerking met Nyoda Initiatives en sponsoren we nu negen kinderen (acht jongens en een meisje) met hun middelbare school.
De onderstaande kinderen zijn, na geslaagd te zijn voor de toelatingstesten, aangenomen voor hun schoolopleiding. De eerste volle maand op school zit er inmiddels op en dankzij uw hulp kunnen zij werken aan een toekomst!

 

Naam student                   School

Brian Odino                      St.Gabriel’s Gagra Secondary School
Abraham Owino Oduor    Our Lady of Fatima Secondary School
Jephry Oduor                    Our Lady of Fatima Secondary School
Julius Kangu                     Our Lady of Fatima Secondary School
Princess Diana                 Our Lady of Fatima Secondary School
Giovan Odera                   Onjiko High School
Wycliff Oduor                  Queenstar Rehabilitation Centre/School-Brainhouse Academy
John Mwangi                    Ndururuno Secondary School
Alvin Kinyanjui                 Ndururuno Secondary School

Wij wensen hen veel succes op school!

Met Anthony, de nu zeventienjarige weesjongen uit Donyo Sabuk, gaat het naar omstandigheden goed. Het gezwel op zijn schildklier is niet groter geworden en de eerstvolgende controle in het Kenyatta National Hospital zal pas op twee juni zijn. Ook hij heeft zijn eerste termijn op school er bijna opzitten en dat wordt afgesloten met examens. Vol enthousiasme zet hij zich in om de best mogelijke resultaten te halen.

Waweru, Gatanga, het nieuwe huis vanaf de buitenkeuken gezien
De 81 jarige vader, Waweru Othiongo, kan zijn geluk niet op. Eind februari is dan eindelijk zijn huis gebouwd. Ondanks eerdere berichten dat er voor traditionele bouw gekozen zou worden, is uiteindelijk toch besloten dit niet te doen. Er is gekozen voor een goedkopere en snellere methode en is uitgevoerd in hout en golfplaten. Hij heeft nu een prachtig huis met een puntdak. De vloer is gemaakt van beton/cement met een opstaande rand om water buiten te houden. Hierop is een houten frame geconstrueerd en aan de buitenzijde volledig afgewerkt met golfplaten. Er zijn ramen en een deur (compleet met posten) geplaatst en de oude man kan nu genieten van een rustige oude dag. Het huis is officieel geopend in bijzijn van de ‘area chief’, een soort lokale burgervader, en de aannemers die het huis gebouwd hebben. De chief bedankte de sponsoren van Circle4life voor het mogelijk maken van dit prachtige project. 
Wellicht dat we in de toekomst nog een toilet voor hem gaan bouwen maar momenteel ligt de focus op belangrijker projecten.De oude Waweru (l), de chief en daarachter van links naar rechts de drie fundi, Gatanga

Baby Ellen (4,5 mnd), een gezonde, blakende baby, Ndulya, Grace, Teresia
De twee zusjes Teresia en Grace, met baby Ellen, doen het super. De meiden hebben hun draai aardig gevonden in het huisje wat door Circle4life voor hen wordt gehuurd. Baby Ellen heeft net een controle in de kliniek achter de rug en weegt met haar vier en halve maand inmiddels 7,2 kg.  In de vorige nieuwsbrief meldden we al dat we op zoek waren naar een kindertehuis voor Teresia (9) en dit lijkt te lukken. Onze maatschappelijk werkster, Margarete Njeri van onze partner DISC Initiatives, meldde deze week dat ze een kindertehuis in de buitenwijk van Thika, op kleine afstand van Ndulya waar de meiden nu wonen, had gevonden waar Teresia opgenomen kan worden. Van daaruit wordt ze begeleid, zal daar intern wonen en naar school gaan. Op deze manier kan Grace een opleiding gaan volgen en leren in haar eigen onderhoud te voorzien. Zij is als zus van zestien niet echt in staat voor haar jongere zusje en een baby te zorgen en de vrees dat Teresia ooit op tienerleeftijd ook zwanger zal raken, heeft de doorslag gegeven voor opname in het kindertehuis.
Margarete Njeri zoekt samen met Grace momenteel uit wat voor opleiding zij zou willen volgen. Te denken valt aan kapster of naaister. In mei zullen de projecten door Circle4life worden bezocht en dan zal ook worden gekeken naar de beste oplossing.

De tweeling Faith en Mercy met de zuster van de kliniek in Ol Kalou
Als laatste willen we graag de eerste successen met de vijfjarige tweeling Faith en Mercy met u delen. Deze twee meisjes, die met klompvoeten waren geboren, hebben de eerste maand in het gips erop zitten. De Italiaanse specialisten van de rehabilitatie kliniek in Ol Kalou hebben besloten niet te opereren omdat de kans erg groot is dat door continue de stand van de voeten iets aan te passen door de gipsvorm eromheen, de voeten langzaam aan de juiste stand zullen krijgen. Op 3 maart zijn de zusjes door de moeder en onze maatschappelijk werkster bezocht en de eerste resultaten mogen er zijn. Na drie weken gips was er door dr. Kingori geconstateerd dat het lijkt te werken. Wel zullen Faith en Mercy tijdens de schoolvakantie in april gewoon in de kliniek moeten blijven omdat wekelijks het gips vervangen moet worden. Op 5 mei zal Margarete Njeri samen met de moeder de zusjes opnieuw bezoeken. Wij zijn enorm dankbaar dat we dit gezin kunnen helpen en willen toch even benadrukken dat dit voor de twee jonge meisjes ook wel heel moeilijk moet zijn om zo ver van huis in een vreemde omgeving geplaatst te worden en je zus en ouders zo weinig te zien. We hopen dat het een goed en mooi vervolg mag krijgen zodat, mede door uw medewerking, deze kinderen een toekomst krijgen!


Tot de volgende nieuwsbrief! We doen het samen en sluiten af met

Voor hen, door u, met ons!

Tags: