Update activiteiten Circle4Life Kenia - Nieuwsbrief 3 - 4 mei 2013

afbeelding van Ellen

Een lach en een traan
Teresia bij Kiota
Een lach van Teresia. Een lach omdat ze een nieuw huis heeft. Een lach omdat ze daar een mooie toekomst tegemoet zal gaan.
Mede dankzij de inspanning door Margarete Njeri, onze maatschappelijk werkster van onze partner DISC Initiatives, is Teresia op 15 april geplaatst in kindertehuis Kiota, net buiten Thika-stad.
Zij woont hier samen met nog 17 kinderen en heeft hier het liefdevolle gezin gevonden wat elk kind nodig heeft. Circle4life sponsort haar verblijf bij Kiota en tijdens ons werkbezoek aan Kenia zullen we haar gaan opzoeken.

Een deel van de gerestaureerde muur, het huis blijft instortingsgevaar houden
Een traan van Anthony. Een traan omdat een deel van het huisje waar hij zo trots op was, is ingestort. Dat de regentijd (en in deze tijd van het jaar een lange periode) niet alleen voordelen meebrengt, zien we bij Anthony. De zijde die continue geteisterd werd door regen en wind  is door de overdaad aan hemelwater zwak geworden en deels ingestort. Een traan omdat het wonen in dit huisje, ondanks dat het zo goed mogelijk is gerepareerd, een instortingsgevaar blijft houden. Ook Anthony gaan we opzoeken volgende week en we gaan in gesprek met een aannemer om te polsen hoe we dit veilig kunnen herstellen. We hopen dat zijn traan snel weer een lach mag worden.

Voorbespreking tactiek, Korogocho, team via Nyoda

Ook bericht vanuit de sloppenwijk Korogocho van ons sport- en onderwijsproject via Nyoda Initiatives. De eind vorig jaar gedoneerde Ajax shirts worden dankbaar gebruikt, helaas nog niet beschikbaar voor alle teamleden maar ze zijn er super blij mee. Dit weekend wordt er een vriendschappelijk toernooi gespeeld en uiteraard moest daarvoor geoefend worden. Omdat schoenen hier nog steeds een groot probleem zijn, spelen sommige jongens op plastic slippers of open schoenen. Meer foto’s van de jongens kunt u zien in het album op de facebook pagina.

Een groet uit Korogocho, Nairobi Kenia, het team van Nyoda
Zondag 5 mei vertrekt Ellen van Gemert samen met haar dochter Charlotte naar Kenia voor een werkbezoek van twee weken. Zoveel mogelijk projecten zullen worden bezocht en via de algemene berichten houden wij u op de hoogte van dit bezoek.

 

Tags: