Update activiteiten Circle4Life Kenia - Nieuwsbrief 4 - 13 juni 2013

afbeelding van Ellen

De laatste nieuwsbrief lijkt alweer lang geleden, toch was deze pas van 4 mei dit jaar.
In de afgelopen weken is er dan ook erg veel gebeurd. Mooie dingen, maar ook zorgwekkende dingen met betrekking tot de gezondheid van een aantal kinderen.
Nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Kortom, tijd voor een nieuwsbrief…

Verheugd kunnen we u melden dat we in de tussenliggende periode weer een aantal nieuwe sponsoren hebben mogen verwelkomen.
Zo sponsort GAC Global Solutions op diverse vlakken. Het personeel van dit bedrijf heeft de krachten verenigd en zelf acties opgezet. Daarnaast wordt bij nieuwe klanten de samenwerking met Circle4life enthousiast naar buiten gebracht en dit heeft gezorgd voor deelname aan de Business Circle door vier nieuwe bedrijven. Ook de opbrengst van verkopen van inventaris is gedoneerd aan Circle4life.
Proto Tapas Restaurant is op een hele andere manier actief voor Circle4life en helpt mee bij sponsoracties. Het eerste gezamenlijk ‘project’ is Proto4life, een sponsordiner op 26 juni 2013, waarbij de netto opbrengst van deze avond ten goede komt aan onze projecten.
Ook Albert Heijn De Aarhof is sponsor geworden en helpt mee door via de winkel het maatschappelijk verantwoord ondernemen kenbaar te maken bij hun klanten. Deze Albert Heijn winkel sponsort prosecco, waardoor we bij Proto4life onze gasten kunnen verwelkomen met een gratis drankje. In oktober 2013 gaat de opbrengst van een statiegeldbonnen-actie naar Circle4life.
De Oudshoornse Kerk heeft zich voor een periode van drie jaar aangemeld als sponsor en gaat de jaarlijkse september collecte schenken aan Circle4life.
Basisschool Het Baken gaat deze zomer sponsoren in het kader van de ’Geven is Gaaf’ actie die op school wordt gehouden.
Wij heten alle nieuwe sponsoren van harte welkom!

Werkbezoek C4L sloppenwijk Korogocho, partner Nyoda, mei 2013

Het werkbezoek aan Kenia tussen 5 en 20 mei was een periode van volgeplande agenda’s en lange dagen. Samen met Margarete Njeri, onze maatschappelijk werkster van partner DISC Initiaves zijn veel lopende projecten bezocht maar ook weer nieuwe projecten opgenomen.
Alfonce met zijn vader en drie broertjes, tb medicatie heeft een darmperforatie veroorzaakt.
Een van de meest indrukwekkende nieuwe projecten is die van de zeventienjarige Alfonce.
De medicijnen die hij in 2012 moest slikken tegen Tuberculose hebben een darmperforatie veroorzaakt die nu pas aan het licht is gekomen. Op het moment dat we hem leerden kennen, woog hij nog slechts 28 kg. Hij is begin juni opgenomen in het Kenyatta National Hospital en direct aan een infuus gelegd. Op dit moment is nog niets bekend over zijn operatie. Dat hij die moet krijgen, staat als een paal boven water. Zonder operatie geen leven. Het aantal wachtenden voor hem is groot en hij moet wachten ‘op zijn beurt’. We hopen dat zijn situatie in de tussenliggende tijd niet verslechtert en zullen hem bijstaan waar nodig. Meer over Alfonce vindt u onder de projecten op de website.
Paul op schoot bij zijn moeder, zijn broertje en zusje en oma, Ndulya, Kenya, Circle4life/DISC
Een tweede nieuw project is dat van de bijna zesjarige Paul. Een jongetje dat spastisch ter wereld is gekomen, veroorzaakt door zuurstoftekort tijdens de bevalling. Onwetendheid en geldgebrek bepaalden het lot voor dit kleine ventje. Bijna zes jaar heft hij liggend op een bed zonder matras doorgebracht. Zijn vader nam de benen omdat hij niet zat te wachten op een gehandicapt kind. De jonge moeder werd alleen achtergelaten met de zorg voor drie jonge kinderen. Maar er is hoop voor Paul… hij is uitgebreid onderzocht in de revalidatie kliniek Ol Kalou en met zeer intensieve fysiotherapie is er een mogelijkheid tot een toekomst voor hem. Zijn moeder geeft hem thuis twee keer per dag fysiotherapie op een, door Circle4life, speciaal aangeschafte stevige matras (hier kan hij tevens op slapen) en een speciale bal voor oefeningen. In Nederland zijn we druk bezig om te proberen een op maat gemaakte rolstoel voor Paul te krijgen omdat liggen in zijn toestand heel erg slecht is. Ook over Paul kunt u meer lezen op onze website.
Het gezin van Jospeh Elim, kinderen gaan nu naar school
De derde nieuwkomer die wij hier even willen melden is het gezin van Joseph Elim. Een Turkana gezin uit het noorden van Kenia wat door gewelddadige overvallen door bendes hun veestapel is kwijtgeraakt. De vrouw is verkracht is en het gezin verdreven uit eigen gebied. Het gezin met jonge kinderen is na veel omzwervingen in Donyo Sabuk terechtgekomen. Werk is er nagenoeg niet. De vader heeft als hoogste opleiding groep 3 van de basisschool en de moeder is nog nooit naar school geweest. Ook de kinderen gaan door geldgebrek niet naar school. Inmiddels zijn we gestart met de school voor de oudste drie kinderen van 10, 7 en 5 jaar oud te betalen.  De jongste van anderhalf jaar oud blijft bij de moeder thuis. Deze zomer gaan we hen helpen met bedden en bijbehorende materialen. Het gezin slaapt nu op plastic zakken op de betonnen grond van hun huisje van 3x3 mtr.

Er zijn nog veel meer nieuwtjes te melden maar om een ellenlang verhaal te voorkomen, verwijzen wij u graag naar de informatie op onze website over de overige projecten.
Op 15 mei 2013 heeft de sponsorloop van basisschool Het Spectrum plaatsgevonden. De opbrengst van deze sponsorloop gaat deels naar Circle4life. Op dit moment is de exacte opbrengst nog niet bekend.
Deze zomer zal Circle4life op een aantal markten aanwezig zijn. Wij nemen deel aan de Braderie op vrijdag 5 juli in winkelcentrum De Herenhof in Alphen aan den Rijn en aan de Zomermarkt op donderdag 25 juli in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Banner Proto4life sponsordiner, Proto Tapas Restaurant, Circle4life, 26 juni 2013
Rest ons nog het Proto4life sponsordiner nogmaals onder uw aandacht te brengen. De aanmeldingen stromen binnen en met nog een kleine twee weken voor de boeg hopen we dat ook diegene die zich nog niet hebben aangemeld, over de streep getrokken worden. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan een heerlijk avondje uit eten en tegelijkertijd een goed doel steunen. Voor het vriendelijke bedrag van € 39.50 kunt u genieten van een heerlijk drie-gangen-menu inclusief drie drankjes. Bovendien heten we u welkom met een  heerlijk glaasje prosecco. Komt u ook?

Alleen kunnen we het niet, wel samen met u. Voor hen, door u, met ons!

Tot de volgende nieuwsbrief!

Tags: