Update activiteiten Circle4life Kenia - Nieuwsbrief 10 - 7 augustus 2014

afbeelding van Ellen

Update activiteiten Circle4life Kenia - Nieuwsbrief 10 - 7 augustus 2014Machakos School for the Deaf, Joseph, Stephen, Mike Tyson, special education Circle4life KenyaMaryGrace, Community of Hope, Magogoni, vulnerable children, crisis aid Circle4life KenyaLilian Nzilani, Baringo, Kenya, medical assistance, vulnerable children, Circle4life Kenya

Tergend langzaam kruipen de minuten voorbij. Het is wachten, wachten en nog eens wachten. Even terug naar 14 juli 2014, maatschappelijk werkster Margarete Njeri is in het Kenyatta National Hospital met het nieuwste sponsorkind uit het programma van Circle4life, Charles Musyoki (8). Een jongetje wat gezond is geboren maar nooit heeft leren praten. Tijd voor onderzoek in het ziekenhuis maar haar geduld wordt erg op de proef gesteld…

Welkom bij de derde nieuwsbrief voor dit jaar. Een nieuwsbrief waarin we op ‘zomerse’ manier u een indruk willen geven van de projecten van de afgelopen paar maanden. Het is inmiddels onmogelijk om alle projecten te beschrijven omdat dit er te veel zijn en hiervoor verwijzen we u graag naar de project informatie op onze website onder het kopje ‘Projecten’.
Er is weer heel wat gebeurd de afgelopen maanden, zowel in Nederland als in Kenia. Laat ik beginnen met de nieuwe sponsoren hartelijk welkom te heten! Fijn dat u meehelpt om de toekomst van zoveel kinderen en gezinnen weer mogelijk te maken. De maanden mei, juni en juli worden gekenmerkt door prachtige sponsoracties zoals de bouw van het huis voor alleenstaande moeder Francisca, de renovatie van het huis van oma Beatrice. De sponsoring en installatie van de gehoortoestellen voor de dove Stephen Malandi en zijn eerste drie maanden op de school voor de doven, het herstel van de invalide Felix na zijn enorme operatie in april en de tegenslag waar hij mee te maken kreeg maar ook nieuwe projecten zoals de achtjarige Lilian die al drie jaar worstelt met infecties onder haar voeten zodat ze nauwelijks meer kan lopen en niet meer naar school gaat. Ook nieuw is baby Pauline, een weesmeisje wat op 27 maart het levenslicht zag. Haar moeder overleed enkele dagen na de geboorte. Haar oma heeft de zorg op zich genomen maar kan zich de baby voeding niet veroorloven. En dan is er nog Charles, het achtjarig jongetje wat niet kan praten. Kind van destijds een vijftienjarige tiener. Hij is medisch onderzocht en heeft dringend hulp nodig. Deels zijn we hiermee gestart en de therapie die hij nodig heeft hopen we zo snel mogelijk te kunnen oppakken.


Wilt u weten hoe het met al die andere kinderen en gezinnen gaat? Hoe het is met MaryGrace? Of met Felix, Anthony, Alfonce,  Peter, Nzioki, Susan, Waweru, Catherine, Grace, Teresia, Ellen, de tweeling Faith en Mercy, Anastaccia, Paul, de kinderen van Joseph Elim, Patricia, Ritha en David, Joseph Kimani en zijn broertje John of Josephine en haar nichtje Victoria, Kevin, Jozephat, Wairimu, Francisca en haar acht kinderen of oma Beatrice en haar zeven kleinkinderen?
Lees hun verhaal op onze website of bekijk de foto albums op onze facebook pagina.
Maar ook acties in Nederland die het noemen waard zijn zoals de lezing door Gerard Kemkers en Marcel van Driel, het Proto4Life Sponsordiner, de markt van de Oudshoornse Kerk, het gehoortoestel voor Stephen Malandi via Marianne en Roger Meijering en daarmee ook stichting Eardrop en de Soroptimisten Alphen aan den Rijn maar ook de eenmalige sponsorbedragen die we mochten ontvangen.


Op 8 mei vond de lezing door topcoach Gerard Kemkers en schrijver Marcel van Driel plaats in het Parktheater te Alphen aan den Rijn. Een geweldig inspirerende avond waarbij u een kijkje kreeg achter de schermen van het topcoachen, hoe om te gaan met successen maar zeker ook teleurstellingen en hoe u uw dromen, waar u al jaren mee loopt, kunt waarmaken.
In totaal mochten we 102 gasten verwelkomen en hielden we na aftrek van zaalhuur en techniek een prachtig bedrag van € 3205,53 over voor onze projecten.
De opbrengst van de zomermarkt die door de Oudshoornse Kerk jaarlijks wordt georganiseerd heeft samen met onze eigen verkopen voor een opbrengst gezorgd van € 1184,50. Geweldig!
De tweede editie van het Proto4Life sponsordiner in samenwerking met Proto Tapas Restaurant en Albert Heijn de Aarhof heeft uiteindelijk € 640,00 opgeleverd.
Verder mochten we nog een aantal donaties ontvangen van stichtingen en particulieren en weten we onze huidige projecten gewaarborgd voor dit jaar. We blijven er echter hard aan werken om ook de komende jaren dit te kunnen doen. Nieuwe projecten komen op de wachtlijst en zodra er voldoende middelen zijn, worden deze opgenomen. Ook gaan we in augstus/september tijdens het werkbezoek aan Kenia, kijken welke projecten er afgebouwd kunnen worden met ingang van het nieuwe jaar.
We zijn u enorm dankbaar voor de geweldige inzet voor onze stichting en wij zijn enorm trots op ons team in Kenia wat dagelijks op pad is om alles uit te voeren. 
Kazi mzuri Margarete Njeri na Victor Muasya na asanteni sana!

Samen met u werken we aan een betere toekomst! Wij danken u hiervoor en wensen u een goede zomer toe. Tot de volgende nieuwsbrief!

Susan, Kambui school for the Deaf, family day, mother, sister Victoria, special education Circle4life KenyaFamily empowerment oma Jane, education Julius Joseph Thomas, crisis aid, Kitambasya Kenya, Circle4life KenyaKids Francisca, Baringo, Kenya, family empowerment, education, Circle4life KenyaJoshua, Ndulya, Kenya, Medical assistance, disabled children, Circle4life KenyaFelix, Donyo Sabuk, medical assistance, special education, Circlel4ife KenyaBaby Pauline, Syomboni, orphan, family empowerment, medical aid, Circle4life Kenya

Tags: