Update activiteiten Circle4life Kenia - Nieuwsbrief 29 - december 2020

afbeelding van Ellen

Wat hadden we uitgekeken naar het einde van dit jaar en wat hadden we (stiekem) gehoopt dat het weer 'normaal' zou zijn. Helaas bleek de werkelijkheid anders en zullen we dit jaar met gepaste maatregelen de kerstdagen en Oud en Nieuw moeten vieren.
Hoe anders is het in Kenia. Sinds de uitbraak van het virus begin maart ligt het land op zijn kop. Kinderen gaan al sinds medio maart niet meer naar school en het reizen is een crime geworden. Tijdelijke baantjes zijn nog nauwelijks te krijgen waardoor 'onze' gezinnen ook geen eten op de plank kunnen toveren.
We hebben ze vanaf het begin van de corona periode ondersteund met dubbele voedselpakketten, schoon (drink-)water en zeep.

Om ze ook het gevoel van de kerstwarmte te kunnen geven hebben we net voor de kerst alle gezinnen verrast met meel om de traditionele chappatti's te bakken maar ook kookolie en verse groenten. Hun kerstdiner zal niet te vergelijken zijn met dat van ons maar genieten zullen ze zeker doen. De laatste pagina van de nieuwsbrief laat het uitdelen van de etenswaren zien. We wensen u veel leesplezier toe!

Hartelijk dank voor uw inzet in het afgelopen jaar. We hopen dat we in 2021 weer op u mogen rekenen!
Wij wensen u warme feestdagen toe met uw naasten en alvast een goed begin van een hopelijk weer een terug naar normaal 2021.

Warme kerstgroet!

Tags: