Hallo wereld!

kinderboekenweek 2012Hallo wereld!

 

…is het thema voor de Kinderboekenweek 2012! Centraal staat het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen. Een ideale combinatie voor Circle4Life en onze ambassadeur en  kinderboekenschrijver Gerard van Gemert om uw leerlingen mee te nemen op een culturele boekenreis.

In het onderwijs wordt elke stuiver omgedraaid en dat maakt het voor u moeilijk om iets extra’s te kunnen doen voor de leerlingen. Maar wij bieden uitkomst en doen u een voorstel die u bijna niet kunt weigeren.

In de aanloop naar de Kinderboekenweek geeft Gerard workshops en presentaties om uw leerlingen een kijkje achter de schermen van het schrijven te geven. Een aantal van Gerards boeken heeft betrekking op andere culturen. De zwarte panter, het zesde deel uit zijn successerie ‘De Voetbalgoden’ speelt zich af in Zuid Afrika. De hoofdpersonen komen in aanraking met de typisch Zuid Afrikaanse cultuur. Ook in de prentenboekserie ‘De Voetbalbengels’  komen diverse culturen aan bod. De jongetjes uit het team komen allen uit verschillende landen en ieder boek behandelt een andere cultuur.

Gerard komt echter niet alleen. Ellen, de oprichtster van onze stichting, die meerdere maanden per jaar in Afrika verblijft om voor Circle4life ontwikkelingswerk te doen, zal aan de hand van foto’s en verhalen Afrika een stukje dichterbij uw leerlingen brengen.

Deze unieke combinatie, die naadloos aansluit op het thema van de Kinderboekenweek, schept voor uw leerlingen een beeld van de leefomstandigheden in Afrika, waar het naar school gaan en boeken lezen helemaal nog niet vanzelfsprekend is. 

Wat gaat dit u kosten, vraagt u zich misschien af. Ons antwoord: “niets”. Als u bereid bent om met minimaal één klas een jaar lang € 1,00 per leerling, per maand te doneren, dan bezoeken wij uw school een hele dag voor niets. Sterker nog; die klassen bezoeken we eenmaal per kwartaal om te laten zien wat we met die ene euro per maand in Afrika hebben bereikt.

Lukt het niet om een klas te laten sponsoren, dan komen we ook een hele dag langs en vragen we een eenmalige donatie aan onze stichting van € 100,00. Circle4Life heeft de ANBI status waardoor uw donatie fiscaal aftrekbaar kan worden.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar een van onderstaande emailadressen, wij maken dan graag een afspraak met u om alles te bepraten. 

info@circle4life.nl of voetbalgoden@hotmail.com

Dit wilt u toch niet missen? Dichterbij kunnen we het niet brengen!

Voor hen, door u, met ons!

Tags: