Leiding geven is topsport. Vraag maar aan Gerard Kemkers!

afbeelding van Ellen

Leidinggeven is topsport en andersom is topsport bedrijven een zaak van goed management. Nederlands grootste schaatscoach, Gerard Kemkers, weet hier alles van en is de aangewezen persoon om daarover te spreken. Als geen ander weet hij hoe het is hoe om te gaan met successen maar zeker ook met tegenslagen.

Wij zijn er dan ook trots op dat we deze topcoach bereid hebben gevonden belangeloos een lezing te geven op donderdag 8 mei 2014 in het Parktheater te Alphen aan den Rijn, waarvan de opbrengsten geheel naar onze projecten in Kenia gaan.
Als tweede spreker hebben wij schrijver Marcel van Driel gestrikt om mee te werken aan deze avond. Hij zal spreken over zijn boek “Waanzinnige Plannen” en hoe je die kunt realiseren.

Gerard Kemkers behoeft nauwelijks introductie. Maar voor de niet schaatskenner doen we het toch. De meest succesvolle schaatscoach van Nederland  behaalde zelf Olympisch succes in 1988 door op de 5.000 meter de bronzen medaille te veroveren. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vier jaar pionieren als coach in Amerika maakte hij de overstap naar Nederland waar hij terecht kwam bij de Kernploeg. In 2002 werd hij als coach door sponsor TVM aangetrokken voor hun nieuwe schaatsploeg . Al snel boekte hij grote successen met zijn schaatsers. Onder andere Sven Kramer en Ireen Wust, pupillen van Gerard Kemkers, zijn uitgegroeid tot grote kampioenen (Europees, Wereld en Olympisch).
Kemkers is een coach die het maximale uit zijn ploeg weet te halen. Hij wordt gekenmerkt door zijn passie en gedrevenheid. Niets laat hij aan het toeval over. Hoewel Kemkers bij TVM een begeleidingsstaf van twintig man om zich heen heeft verzameld, houdt hij toch controle tot in de laatste details. De tegenslagen waarmee hij te maken kreeg in zijn eigen schaatscarrière hebben hem gevormd tot wat hij is geworden, misschien wel de beste coach ter wereld
Gerard Kemkers presenteert op zijn karakteristieke wijze over onderwerpen als talentontwikkeling, het omgaan met tegenslagen, teambuilding en samenwerking. Ondersteund door video’s vertelt hij zijn ervaringen over het coachen en opleiden van de beste schaatsers ter wereld. Zijn visie is helder, zijn werkwijze ondoorgrondelijk. En hierbij horen ook onderwerpen als successen en teleurstellingen.

Marcel van Driel is sinds 2002 schrijver en heeft meer dan veertig boeken op zijn naam staan. Zijn bekendste titels zijn de internetthrillers Superhelden.nl/Superhelden2.nl, de beide subrozaboeken en de prentenboeken over de sneeuwwitte pinguïn Bino.
‘Waanzinnige Plannen – en hoe ze te realiseren’ is zijn eerste non-fictieboek en is gebaseerd op een serie lezingen die hij gaf in 2010 en 2011. In 2014 verschijnt ‘Nachtmerrieman,’ een bovennatuurlijke thriller voor volwassenen bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. Marcel is getrouwd, vader van twee jongens en geeft lezingen aan jonge en volwassen mensen. Ieder jaar bedenkt hij opnieuw een Waanzinnig Plan.

Stichting Circle4life zet zich in voor kansarme en hulpbehoevende kinderen, alleenstaande (groot-) ouders en gezinnen in ruraal gebied in Kenia. Door tijdelijke hulp wordt gewerkt aan een betere toekomst, iets wat bij veel kinderen en gezinnen niet eens meer bestaat. Stichting Circle4life is een erkend bestedingsdoel en heeft de ANBI status waardoor giften aftrekbaar kunnen worden voor de belastingdienst. Iedere euro die binnenkomt bij Circle4life gaat naar de projecten in Kenia en Zuid Afrika. Onkosten en reizen worden niet vanuit de stichting betaald.

Heeft u belangstelling en wilt u dit niet missen, vul dan het bijgaande formulier in of meld u aan per email. U ontvangt van ons een factuur en na ontvangst van uw betaling verzenden wij u per email uw toegangsbewijs.
De kosten voor deze avond bedragen € 55,00 voor niet-sponsoren, €50,00 voor sponsoren.

Voor hen, door u, met ons!

Tags: