Sponsoractie bibliotheek Rijn&Venen en schrijver Gerard van Gemert

afbeelding van Ellen

Aula Antonisschool Noorden, schrijversbezoek Gerard van Gemert i.s.m. bibliotheek Rijn en Venen Gerard van Gemert, ambassadeur Circle4life, geeft uitleg over het schrijven en de inspiratie, de samenwerking met Circle4life Antoniusschool, balletje hooghouden, Gerard van Gemert, ambassadeur Circle4life, onderwijs, sponsoring Uitleg op PCB De Meent - super enthousiaste klas Onesmus uit Uamani komt voor in de presentatie op PCB De Meent in de Woerdense Verlaat

Bibliotheek Rijn en Venen heeft in samenwerking met kinderboekenschrijver Gerard van Gemert een scholenactie opgezet waarbij de bibliotheek een donatie schenkt aan Stichting Circle4life.

Basisscholen uit Langeraar, Ter Aar, Noorden, Woerdense Verlaat en Nieuwkoop doen aan deze actie mee.
Met deze actie wordt een kijkje achter de schermen van het schrijven gegeven. Het ontstaan van een boek maar ook waar een schrijver zijn idee├źn vandaan haalt. Op deze manier wordt Stichting Circle4life bij het verhaal betrokken.
Een interactieve presentatie waarbij ook de leesbevordering gestimuleerd wordt.

De tweede schoolbezoekendag uit de sponsoractie: Op maandag 2 februari werd in de ochtend basisschool Antonius uit Noorden bezocht, twee presentaties voor de groepen 7&8 en daarna 5&6. Wat een geweldig welkom! De aula van de school was helemaal op de voetbalboeken ingericht. Een groot scherm liet de foto's van alle boeken van Gerard zien en ook in de klas zelf stond op het digi bord een mooi welkom! Twee geweldige uren gehad met een enorme interactie vanuit de groepen. Naast de uitleg over het schrijven, de inspiratie en een balletje hooghouden werd ook Circle4life in de presentatie naar voren gebracht. Onesmus uit Uamani stond 'model' voor deze dag. De klassenbezoeken werden afgesloten met een sportquiz waarbij de klassen een boekenlegger konden verdienen!

In de middag bezochten we PCB De Meent in Woerdense Verlaat, een kleine dorpsschool met drie leerkrachten voor de acht groepen. Gerard heeft zijn presentatie in de groepen 4 tm 8 gehouden en ook hier waren de kinderen razend enthousiast. Het balletje hooghouden zorgde voor veel hilariteit en de klas kwam met weloverdachte vragen. 
Al met al weer een top dag! Met dank aan bibliotheek Rijn en Venen en Gerard van Gemert!

Tags: