Water Project - WereldWaterDag

afbeelding van Ellen

Wandelen voor Water, Waterproject, PCB Het Mozaiek, Circle4life, Kitambasya, Kenya Kitambasya Primary School, Kenya, sponsoring by Het Mozaiek Alphen aan den Rijn, Water Project, 24.000 liter tank Kitambasya Primary School, Kenya, sponsoring by Het Mozaiek Alphen aan den Rijn, Water Project, 24.000 liter tank WereldWaterDag 2015, Waterproject, PCB Het Mozaiek, Circle4life, Kitambasya Primary School, Kenya

Deze week is het WATER PROJECT i.s.m. PCB Het Mozaiek te Alphen aan den Rijn van start gegaan.
In verband met WereldWaterDag gaan de leerlingen van deze school op 18 maart a.s. wandelen voor water. De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 zullen  een wandeling van 6 km met 6 liter water maken. Tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht besteed aan het tekort aan drinkwater en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden.

Naast dit evenement gaat het geld dat elke week wordt opgehaald in de groepen naar stichting Circle4life. In samenwerking met PCB Het Mozaiek is het waterproject voor Kitambasya Primary School gestart. Een actie om twee 24.000 liter watertanks bij elkaar te krijgen.
Water is een eerste levensbehoefte. Maar wat doe je als je geen water hebt…
In de berggebieden rondom Kitambasya, Kenia is het vaak erg droog. Het dorpje en de school liggen hoog in de bergen waardoor het ook niet mogelijk is een waterput te slaan.
Mensen moeten vaak uren lopen om ergens water te halen.
Voor scholen is water heel belangrijk. Niet alleen voor de bereiding van eten voor de kinderen, als daar voedselprogramma’s voor zijn, maar ook voor de kinderen om te drinken en om ze te leren hoe ze handen moeten wassen en wanneer. Zonder water kun je dus niet leven.
Kitambasya Primary School is een basisschool midden in de bergen. De school heeft 16 klaslokalen en er gaan zo’n 524 kinderen naar school waarvan 253 meisjes en 271 jongens.
Ook Julius, Joseph en Thomas uit de sponsorprogramma’s van Circle4life en de vier kinderen Veronica, Erick, Kelvin en Jackline van mama Serah gaan naar deze school.
Zij hebben onze hulp hard nodig want wat zou het mooi zijn als wij met elkaar konden zorgen dat de twee watertanks van 24.000 liter die de school zo hard nodig heeft er zullen komen!
Circle4life wenst alle kinderen van PCB Het Mozaiek heel veel succes met de water wandeling en het waterproject voor de twee watertanks!
http://www.pcbhetmozaiek.nl/bestanden/353447/nieuwsbrief-11.html

Tags: