Een watertank voor Kitambasya Primary School, Kenia

afbeelding van Ellen

Een 10.000 liter watertank voor de kinderen van Kitambasya Primary School, Kenia

Water! Het is voor ons zo vanzelfsprekend maar in de berggebieden van Kenia is het dit zeker niet. Boorputten zijn in de bergen niet te slaan en mensen/kinderen moeten vaak grote afstanden lopen om water te halen. Het water wat dan gehaald wordt is vaak verontreiningd.

In het kader van Wereldwaterdag heeft PCB Het Mozaiek meegedaan aan dit project. De groepen 7 en 8 liepen in maart 6km met een rugzak gevuld met 6ltr water om zo te ervaren wat het is om ver te moeten lopen voor water. Circle4life was een van de sponsordoelen met het waterproject en daarnaast werd tussen de voorjaarsvakantie en de meivakantie ook het zendingsgeld gespaard. De opbrengst hiervan werd beschikbaar gesteld voor het 'waterproject' van Circle4life, de aanschaf van een 10.000 liter watertank voor Kitambaasya Primary School. Een basisschool waar 524 kinderen naar toe gaan maar die hoog in de bergen ligt.
Ook PCB J.P. Sweelinck, sponsor van Circle4life voor de schooljaren 2014-2015 en 2015-2016 heeft bijgedragen om de watertank te realiseren. 

Vandaag was het zover. De tank werd gekocht, op een lorry gehesen (het ding was vreselijk zwaar) en met zes man overeind gezet en vastgesnoerd. Bij aankomst op de school werd de klas van de hoofdmeester opgetrommeld om te helpen de enorme tank van de auto te krijgen en op zijn plek te zetten. Komende week worden de goten geplaatst en zal de school de ondergrondse aansluiting op de waterkraan realiseren. Zo hebben heel veel kinderen straks plezier van water op school. Om te drinken, om eten te koken tussen de middag, om handen te wassen.
Een stap naar een betere toekomst! Een prachtig project waarvoor we beide scholen en vooral de kinderen heel hartelijk bedanken!

Voor meer foto's zie het bericht op onze facebook pagina!