Mylo Freeman Prentenboeken

Een van de vele boekenseries van Mylo Freeman, de pop Prinses Arabella heeft al veel kinderen in Afrika blij gemaakt!

Mylo Freeman werd in Den Haag geboren. (Hollands/Amerikaans)
Na het doorlopen van de kunstacademie, is zij naar New York vertrokken om haar Amerikaanse ‘roots’ te ontdekken. Het werken in New York resulteerde o.a. in een groepsexpositie in 'The Drawingscenter'. Maar uiteindelijk won de heimwee het toch van het avontuur en keerde zij terug naar Amsterdam.

Rond deze tijd begon ook haar muzikale carrière, die als dochter van een jazzmuzikant ook eigenlijk niet uit kon blijven. Maar ondanks het uitbrengen van een cd onder haar eigen naam keerde ze toch terug naar haar eerste liefde, het illustratievak. Het begon met werken voor tijdschriften als de Viva en Psychologie.

Pas toen haar zoon David geboren werd viel alles echt op zijn plaats. David gaf haar de inspiratie voor haar eerste boek Potje! Met dit boek won zij ook meteen de Kiekeboekprijs. Deze prijs wordt uitgereikt door de Bibliotheken van het Noorden. Sindsdien zijn er al weer vele boeken van Mylo’s hand verschenen waaronder Prinses Arabella. De poppen die gemaakt zijn voor deze boekenserie zijn door Mylo al diverse malen gedoneerd en grote aantallen vertrokken naar Afrika. Zowel in Zuid Afrika als Kenia zijn er vele kinderen die een van haar poppen hebben gekregen.

Website: 

http://www.mylofreeman.com